Witam wszystkich ponownie po dłuższej nieobecności. Tak więc w życiu wyszło tak,ze zmieniłem partnerkę. I z nową kobieta współżyliśmy i tu okazał się ten sam problem, czyli bolało ja z prawej strony. To znaczy,że mój penis skręca w lewo. Może nie dużo stopni, ale kolejna kobieta mówi,że ja boli. 1. Zastanawiałem się czy w takiej sytuacji korygować odchylenie ku górze, bo zabieg wychodzi trochę taniej,bo o 2 tysiące i czy jest sens w ogóle to robić,ale doszedłem do wniosku,że lepiej zrobić wszystko na jednym zabiegu, niż później żałować,że siw tego nie zrobiło. Co myślicie. 2. Pisaliście mi wczesniej,że mało mi co ubedzie z długości, bo mam małe skrzywienia, ale czy przy operacji jednego skrzywienia stracę mniej niż przy operacji 2 skrzywien? Czy tez nie ma to znaczenia? 3. Przyjęcie do szpitala mam a ta niedziele i zabieg mam w poniedziałek. Z tego co mówił lekzaz, to chyba wypuszcza mnie ze szpitala w środę i mówi mi,że lepiej żebym został w Polsce do końca tygodnia,bo jakby byly jakieś
komplikacje, to lepiej żebym byl na miejscu i z tym przyjść do niego. Ale już pozniej będę mógł wracać do domu. Do domu mam 1200km. Powiedzie mi czy jsst ktoś kto miał taką długa trasę do domu i jak sobie radził ze zmiana opatrunkowe, higienę.
4. Na dole dodaje to co mi dołączył dr. Jakieś rady od Was?
Przed zabiegiem:
1. Zakupy w aptece /do zmiany opatrunków w domu, po zabiegu/:
a. Octenisept – spray
b. Gaziki sterylne 9x9 lub 10x10cm
c. Przylepiec typu Omnipor lub Omnisilk – rolka, szer.2,5cm
d. Maść ochronna z witaminą A lub żel Help4Skin /gojenie ran/
e. Triderm maść /na receptę/
2. Na zabieg w wyznaczonym terminie proszę zgłosić się do Izby Przyjęć Szpitala Specjalistycznego
Pro-Familia, ul. Witolda 6 w Rzeszowie. Nie musi Pan być na czczo.
3. Proszę zabrać ze sobą:
a. skierowanie na zabieg
b. dowód osobisty
4. Owłosienie łonowe należy ogolić/skrócić w dniu zabiegu
5. Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu podpajęczynówkowym. Wypis do domu w drugim dniu po
zabiegu.
Po zabiegu:
1. Nie należy moczyć opatrunku w pierwszej dobie po zabiegu.
2. Po wypisie ze szpitala należy myć ranę codziennie wodą i mydłem pod bieżącą wodą /można pod
prysznicem/, po osuszeniu czystym gazikiem spryskać Octeniseptem, po ponownym osuszeniu
przez 3 kolejne dni proszę zastosować maść Triderm na ranę i szwy potem owinąć gazikiem i
przylepcem. Odsłoniętą część żołędzi posmarować maścią z witaminą A lub Help4skin.
3. Kąpiel w wannie dopiero po ok.14 dniach.
4. W przypadku krwawienia z rany zastosować kilkuminutowy ucisk palcami przez opatrunek.
5. Szwy zwykle rozpuszczają się/odpadają po ok. 6-7 tygodniach, dlatego w przypadku prawidłowego
gojenia rany są usuwane wcześniej - po 3-4 tygodniach /na wizycie kontrolnej/.
6. Unikanie erekcji nocnych przez opróżnienie pęcherza przed snem i ew. w ciągu nocy, pozycję do
spania na boku. Można również przyłożyć lód /przez bieliznę/.
7. Obrzęk napletka, obrzęk ujścia cewki moczowej i rozprysk strumienia moczu, zasinienie członka i
żołędzi, żółta wydzielina z rany – mogą wystąpić w ciągu kilku dni po zabiegu - i ustępują z czasem.
8. Zaczerwienienie rany i wokół szwów może oznaczać pojawienie się stanu zapalnego lub infekcji
rany - proszę to zgłosić lekarzowi i zastosować maść Triderm lub ewentualnie Maxibiotic /bez
recepty/
9. Opatrunki powinny być wykonywane do czasu zagojenia rany i usunięcia szwów.
10. Uprawianie sportu /bieganie, rower, duży wysiłek fizyczny/ po 5 tyg, basen po 6tyg od zabiegu.
11. Abstynencja seksualna min. 8 tyg /lub dłużej do całkowitego wygojenia rany/.
Pozdrawiam