• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Seks na jeźdźca

Ameid

Member
Hejka!
Jaki jest powód ,ze kobiety nie chcą uprawiać seksu w tej pozycji przeszkadza im rozmiar penisa czy chodzi o coś innego?
Z miał 3 dziewczyny do tej pory i żadna nie była jakaś super entuzjastyczna co do tej pozycji.

Nie ma jednej prostej odpowiedzi, u każdej osoby powód może być inny. Najlepiej byłoby po prostu szczerze zapytać konkretną dziewczynę, co jej pasuje, a co nie.

Ogólnie ta pozycja jest dość męcząca, bo to dziewczyna musi się ruszać i ogarniać tempo, więc nie każdej się chce.

Z rozmiarem też bywa różnie. Jeśli jest za duży, to może boleć, bo uderza w szyjkę macicy, jak mniejszy, to łatwiej wypada. No i nie zawsze w tej pozycji jest dobra stymulacja, więc nie każdej daje to tyle przyjemności co inne pozycje.

Do tego dochodzi psychika, nie każda lubi być na górze i przejmować kontrolę, niektóre wolą jak facet prowadzi. Czasem też chodzi o kompleksy, bo wszystko widać i nie każda czuje się z tym dobrze.

Ameid

Member
Moim zdaniem na jeźdźca to jest najprzyjemniejsza pozycja dla faceta,najlepsza doznania.
Mam raczej standardowego penisa(14,5 dl,12 sz).
Ja osobiście nie zwracam uwagi jak kobieta wygląda gdy uprawiamy seks w tej pozycji i fajnie jakby kobieta też się trochę pomęczyla uprawiając seks nie tylko facet:)wsmie facet jak chce też może w tej pozycji kontrolować tempo.

Tak, dla faceta to jedna z przyjemniejszych pozycji.

Fajnie by było, gdyby kobieta też się trochę pomęczyła, ale życie to życie, nie każda musi mieć do tego entuzjazm. Zwłaszcza jeśli ta pozycja jej nie leży, męczy ją i doznania nie są dla niej topowe.

Co do rozmiaru, to też mocno zależy od osoby. Dla jednej 14,5 cm będzie okej, a dla innej może już powodować dyskomfort albo ból.

Mam wrażenie, że to trochę jak z lodzikiem, nie wszystkie kobiety podchodzą do tego z entuzjazmem i często jest to raczej "na specjalne okazje”, bo wymaga więcej zaangażowania. Z jeźdźcem bywa podobnie bo wymaga od kobiety więcej pracy, więc u wielu entuzjazm jest umiarkowany albo żaden.

Ameid

Member
Kurcze z lodzikiem powiem sczerze ,że żadna kobieta nie kręciła nosem,lodzik to też naturalny lubrykant więc może dlatego a co do jezdca to chyba faktycznie zależy od kobiet i większość woli jak facet prowadzi,przynajmniej ja takie spotkałem.

No właśnie, dużo zależy od konkretnej osoby. Jedne lubią, inne nie, tak samo jak z każdą inną pozycją. Czasem chodzi o zmęczenie, czasem o doznania, czasem o psychikę albo po prostu preferencje.

Najprościej i tak jest pogadać z partnerką i zapytać, co jej najbardziej pasuje, wtedy obie strony mają większą szansę, że seks będzie naprawdę fajny.

No i bez sensu kogoś na siłę przekonywać do swojej racji, ma być przyjemnie dla obu 🙂