• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

rozmiar penisa po obrzezaniu

michallodz

New member
Rozumiem. To tutaj na takie zrosty (oraz na możliwy zakrzep) na penisie lekarz zalecił na smarowanie volatrenem max tak 2 razy dziennie przez 2 tygodnie.

Wołodia 43

New member
Co to jest Voltaren MAX
Voltaren MAX to lek w postaci żelu stosowany miejscowo m.in. w bólach mięśni, stawów i ścięgien. Ponadto preparat przynosi ulgę w bólach pleców oraz łagodnych objawach choroby zwyrodnieniowej stawów. W aptekach można go kupić bez recepty. Preparat nie podlega refundacji .

Nie ma w internecie zmianki o tym, że jest on na żylaki

Origami

New member
Wybudzam temat Panowie, jako że jestem przykładem skrócenia członka o 2 cm po zabiegu obrzezanie metoda low and tight. Jestem 6 tygodni po zabiegu więc rana jest już wyleczona, więc rozmawiałem z lekarzem, według niego odcięta została skóra więc jest krótszy. Tylko, że on odciął napletek, który pokrywał żołądź więc wychodzi tu pewien dysonans.

Najważniejsze, poradźcie coś obecni, którym się udało powrócić do wcześniejszego rozmiaru członka. Piszecie o moczeniu w ciepłej wodzie, czyli kąpiele, prysznic, czy coś pomijam? Jakieś najlepsze metody rozciągania?

Dodatkowo mam taką grubą bliznę po operacji która składa się z fałdów skórnych, stosuję żel Silaurum to masuję bliznę z nadzieją że się rozciągnie. Z jakich jeszcze preparatów korzystacie? Czytałem o contratubex i opcji zwinięcia nasmarowanego pindola w folię na noc. Czy to musiało być mocne zwinięcie?

Mam jeszcze jeden problem, właściwie była cały czas taka pierścieniowata opuchlizna pod główką i bliznami, mam wrażenie że blizna i ten pierścień ogranicza małego aby osiągnąć pełny wzwód. Rozumiem, że rozluźniając skórę będę w stanie cos z tym zrobić?

Proszę o pomoc chłopaki, do lekarza pójdę ale myślę że praktyczne porady tez będą mega.

DarQ

Active member
Przestańcie wypisywać bzdury, że obrzezanie ZMNIEJSZA PENISA, OMG.
"...odcięta została skóra więc jest krótszy."
Matko jedyna. Ludzie później czytają takie durnoty i się zastanawiają czy to prawda. Zakladam że nie potrafisz osiągnąć pełnego wzwodu i przez to jest krótszy, ale to nie oznacza że lekarz Ci go fizycznie zmniejszył, ogarnij się.

Origami

New member
Może faktycznie masz rację, nie trzeba panikować tylko myśleć rozsądnie. Ale fakt nie zmienia faktu że w moim przypadku penis jest "obecnie" krótszy, to moje ciało więc wiem o czym mówię. Poczekam po prostu aż skóra się rozciągnie i będę w stanie osiągnąć pełny wzwód. Kwestia czasu, może miesięcy ale to że części mężczyzn to nie dotyczy nie oznacza że to nie prawda.

Uznajmy też, że moje pytania zostały już odpowiedziane, mam już info które potrzebuję. Wystarczyło iść do innego lekarza i zadać odpowiednie pytania.

Dodam, z swojej strony że w pewnych sytuacja rozmawiając z urologami czy czytając odpowiedzi części użytkowników mam wrażenie jakby to była jakaś sorry za wyrażenie "ideologia". Tak nie jest ale czasem to tak brzmi. A co mam na myśli np wyrażenia w stylu "nic się nie zmienia", "wszystko jest ok", "to wszystko w głowie" itd. Proszę się nie obrazić, po prostu każde ciało i każdy reaguje inaczej, np część mężczyzn wraca do życia sekularnego po kilku tygodniach inni po kilku miesiącach. A tu może wiele się wydarzyć.

P.S. Osobiście już testowałem, nawet bez blaszki wewnętrznej napletka można kontynuować życie seksualne. Jest ono po prostu trochę inne jak sam członek. Trzeba się nauczyć tego jakby z innej strony. Ale jest OK nawet chwilami lepiej. Pozdro.

Ostatnio edytowane przez moderatora: