Sławek to się robi nudne, ale może kiedyś zrozumiesz, także przestaję zwracać nawet na to uwagę.
pablo877 napisał:
[quote="Trolo powrót..":392i3c1b]Powiem Ci tak, żylaki powrózka, nie leczone prowadzą do bezpłodności.
Przerabiałem temat, i wydawało mi się jak byłem młodszy,że to normalne, ale trafiłem gdzieś kilka lat temu na to i stwierdziłem, że jest źle. Kolego leczenie operacyjne tylko, zabieg albo laparoskopowy, albo zwykły z nacięciem podbrzusza (pozostaje blizna ok 5-6 cm, zależy od lekarza). Masz może informacje w jakim masz stadium. Skoro jednorodne, to nie masz zaburzonej struktury. Chyba dobrze się rozumiemy. Widoczne masz już typowe żyły w worku mosznowym?
Nie, są widoczne, na razie, tylko wyczuwalne , badam co jakiś czas sam czy się nic nie zwieksza,dość spory splot żył , choć sam nie wiem tak naprawdę co,za lewym jądrem, jakiś czas temu odczuwałem dyskomfort i lekki ból podczas siedzenia/chodzenia nawet, trochę przeszło , tylko nie wiem na jak długo. Urolog i inny specjalista badał mnie i robił nawet USG. mam fotki. Jeden też stwierdził to co Ty, tylko dlaczego nie namówił mnie na skierowanie odrazu, stwierdził " proszę przyjść na kontrolę za rok" usłyszałem tylko " nic groźnego żaden guz" pół roku minęło chyba od tych wizyt.
Pozdrawiam