• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

PP Clinic Lublin - Obrzezanie

Tomek1996

New member
Cześć, dopiero założyłem konto, ponieważ szukam opinii od osób, które zdecydowały się na obrzezanie w PP Clinic w Lublinie. Z tego co mi wiadomo to jedyna klinika tutaj, która oferuje obrzezanie laserowo, dodatkowo cena 2 000zł jest kusząca. Jakieś rady odnośnie samej metody (laserowej) za i przeciw? Ale głównie zależy mi o znalezienie tu osób, które poddawały się zabiegom głównie obrzezania w tej klinice.

olekf646

Active member
Tysiąc razy było tutaj mówione że najważniejsze są umiejętności lekarza, a nie czy jest laser czy skalpel, a bmk dalej tego nie rozumie😞

Tomek1996

New member
Tysiąc razy było tutaj mówione że najważniejsze są umiejętności lekarza, a nie czy jest laser czy skalpel, a bmk dalej tego nie rozumie😞
Czytałem że przy laserze najmniej krwi i praktycznie jej nie ma, więc nie robią się strupy ani nic. Więc metoda DOSŁOWNIE nic nie zmienia i to zależy od lekarza?

olekf646

Active member
Może jest mniej krwi,bo to wypala tkankę jednak,ale co ci po laserze jak lekarz nie będzie profesjonalistą który to robi od wielu lat i się zajmuje obrzezaniem,pójdziesz do byle kogo z laserem to i tak efekt będzie słaby,albo tragiczny,dlatego podstawa to umiejętności lekarza a potem możesz patrzeć czy robi laserem czy skalpelem,obrzezanie to nie jest łatwy zabieg,sprawdź a potem wybierz lekarza,najlepiej kogoś polecanego z forum,nie patrz na odległość,bo lepiej jechać 500 km do kogoś kto zrobi raz i porządnie,niż jeździć potem z popsutym fiutem do kogoś kto go naprawi,jaki chcesz mieć w ogole styl tego obrzezania?

bmk178

Member
To Ty kolego nie rozumiesz, i nie piepierz w kółko że laser czy skalpel nie ma różnicy bo nie masz o tym wiedzy,Dla Ciebie jest w Polsce 3 lekarzy i koniec,a to gówno prawda,Laser to najnowocześniejsza metoda obrzezania,Facet pyta o laser a nie o umiejętności lekarza,Najważniejsze -Po laserze jest o wiele razy mniej powikłań niż po innych metodach i wiadomo dlaczego,szybsza rekonwalescencja 2-3 tyg i po zawodach ,oczywiście zalezy od samego pacjenta,I najważniesze Cięcie Laserem służy TYLKO do równego wycięcia napletka i natychmiastowego zamkniecia tkanek,(brak krwi,strupów)dalej jest procedura Taka SAMA - ot i cała różnica

olekf646

Active member
jak znasz ich więcej,sprawdzonych to może byś dał znać tutaj na forum? Po co ludzie do tondla albo Chomicz jadą setki km? Cwaniaczku,masz wiedzę a to ukrywasz,po co? To że założyciel tematu pyta o laser nie jest równoznaczne z tym żeby nie doradzić komuś jak najlepiej,żeby był zadowolony z efektu,a nie bujał się potem tutaj prosząc o pomoc w znalezieniu lekarza,bo jakiś BMX z forum zachwalał laser,ale nie powiedział że najważniejsze jest doświadczenie operatora,może tobie damy ten laser i rób obrzezania,skoro to wystarczy? Dalej nie dociera do ciebie o co tu chodzi prawda? Nauczyłbyś się zdjęcie wrzucać na forum najpierw,żeby pochwalić się robotą a nie pisał mi prywatnie że możesz mi wysłać na telefon,bo nie umiesz,a potem doradzaj

henry77

New member
@Tomek1996 Jestem z Lublina i też zastanawiałem się nad tą kliniką, ale jeden z użytkowników mi tego nie polecał, bo robił tam i nie był zadowolony z efektów

olekf646

Active member
Bo jest to zabawne,że nie umiesz zdjęcia dodać,nie rozumiesz podstaw a mówisz komuś że pieprzy,kiedy tylko doradzam

bmk178

Member
Nie ważne czy umiem czy nie umiem .Ważne jest tylko to że prywatne sprawy wywlokłeś na Forum !!!! Nie mam szacunku do takich gości !!!! Nie będę ci cisnął mocniej choć powinienem ,myśle że wielu forumiczów się ze mną zgodzi,.