• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po obrzezaniu H&T

Hej. Jestem po kontroli. Lekarz stwierdził, że rana się bardzo ładnie goi, wypytywał kto robił. Wyciągnął 3 z 5 szwów - tych głębokich nie ruszał, bo stwierdził ze nie jest w stanie bo głęboko weszły, ale zapewniał że nic złego one nie zostawią. Glupio mi było pytać o to kiedy mogę wrócić do masturbacji, więc się spytałem kiedy wrócę do pełnej sprawności to stwierdził, że za tydzień. Mam odstawić Bepanthen i niczym nie smarować, ewentualnie wazeliną. Obmywać 2 razy dziennie, z mydłem (obojetnie jakim).

Odstające nitki tych szwów już odpadły, więc teraz te szwy są jeszcze bardziej niewidoczne. Mam nadzieję, że lekarz wie co robi pozwalając organizmowi samemu uporać się z tymi szwami. W jednym miejscu twarda grudka większa, w drugim zaczerwienienie z lekkim wypukleniem obszaru i większa tkliwość.

Cześć. Jestem już jakoś 38 dzień po zabiegu. Ogólnie prawa strona wygląda ładnie, jednak lewa wciąż mi się nie podoba, tak samo wędzidełko. Jakby było mało to się pośpieszyłem, i nabawiłem się wczoraj podrażnienia.
Tak to wygląda. Od wczoraj smaruje 2 razy dziennie Bepanthenem. Skóra potrafi być sucha. Tkliwość chwilowo większa od momentu podrażnienia. Zdjęcia nie oddaja do końca koloru, bo moim zdaniem jest mocno czerwone. Z bólem różnie, w ostatnim czasie głównie spodaryczne ukłucia ale rzadko, jedynie wczoraj mialem jakiś większy ból, taki rozszywający, wieczorem.

arek a

Active member
Jeszcze trochę czasu potrzeba, aby to się równo wchłonęlo. GallAnonimPL miał podobnie jak Ty, może się odezwie i Ci coś doradzi?

Ostatnia edycja:
Takie spostrzeżenia po prysznicu.
Najgorzej wyglądowo lewa strona - opuchlizna i wędzidełko - czerwone takie guzki.
Najlepiej wyglądowo prawa strona - zero opuchlizny, lekkie ząbki powstałe po szwach, kolor też już całkiem okej.
Wiadomo, że duża tkliwość zołędzi wciąż jest no normalna w moim przypadku, no bo w końcu była całe życie zakryta, skóra jest "foliowata" ale nie zawsze jest to mocno widoczne.
Guzki na wędzidełku robią się czerwone szczególnie po prysznicu.
Wokół jednego głębokiego szwu dalej zaczerwienienie i lekkie wybrzuszenie, wokół drugiego opuchlizna, w niektórych miejscach miękka w niektórych twarda, bezbolesna przy dotyku w przeciwieństwie do tego zaczerwienienia przy pierwszym szwie które jest tkliwe.
Chwilowo może to wyglądać gorzej, no bo przez to podrażnienie.