• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po 32 Latach

Stul

New member
Witam, na forum trafiłem tak naprawdę dzisiaj, a wczoraj miałem zabieg, przez całe życie zmagałem się ze stulejką, od lat miałem różne dolegliwości os wysypek, swędzenia, pękniętego napletka po opuchliznę po której penis wyglądał jak balon, nigdy stosunek nie sprawiał mi jakiejś wielkiej przyjemności, od dwóch lat nie mogłem wogole ściągnąć napletka, higiena wyglądała tak że bagietkami myłem wszystko pod napletkiem, i teraz nadszedł ten dzień, miało być całkowite obrzezanie ale z lekarzem uznaliśmy że będzie częściowe, wydłużenie wędzidełka, mam nadzieję że będzie dobrze. Teraz mam do was pytania ponieważ od doktora dostałem mało informacji.
1. Nie mogę znaleźć nigdzie jak zrobić opatrunek, robię taki że za każdym razem musze go zmieniać przez co z żołędzia, ujście cewki tam gdzie jest wędzidełko leci mi krew po każdym zdejmowaniu opatrunku,
2. Zalecenia takie że dwa dni siurek do góry, przez tydzień oscenisept i po tygodniu mam zacząć go myć, żadnych maści jak w przypadku innych ludzi z forum
3. Ponoć jest to plastyka napletka ale po operacji lekarz zawinął mi go w opatrunek bez nasunięcia napletka więc ja robię tak samo, a przeczytałem że powinien być napletek nasuniety na prącie a u mnie się nie da, opuchlizna chyba robi swoje i boję się mocniej to zrobić, z tym że przy zdj innych przy plastyce szwy są w innych miejscach niz moje, dodam zdj jak ogarnę jak to zrobić

olekf646

Well-known member
Zdjecie wrzucasz przez image host,to częściowe czy plastyka? ,jak bagietkami myłeś? Bagietka jest do jedzenia a nie grzebania pod napletkiem,opatrunek lekko uciskowy, są tu poradniki,jak się nie da nasunąć to nic złego,rób opatrunki tak jak ci lekarz zrobił,uważaj na wzwody

Stul

New member
Plastyka, bagietkami do uszu bo z pod napletka zapach nie miły był, mógł byś podesłać jakiś link do poradnika takiego ?

olekf646

Well-known member
Jak to jest plastyka, to ja jestem amba Fatima, opuchlizna to norma, nic tu nie wygląda niepokojąco, jedynie te grudki na szyciu mogą potem zostać, ale nie muszą

Stul

New member
w papierach wpisane mam plastyka, ale jesli to pełne to super, wkoncu przestały krwawić rany wiec idzie chyba do przodu, moze ktos doradzic czy siedzieliście na l4 przez jakis czas czy normalnie do pracy wrócic

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Jasne że pełne. Wpisali plastyka bo w sumie w teorii plastyką mozna nazwać wszystko jak sie ktoś uprze. Dokonali plastyki poprzez usunięcie ;)

Jupiter

Member
Wydaje mi się, że wygląda ok. Przy zdejmowaniu opatrunku dobrze go spryskać sprayem typu octenisept, żeby sam odchodził. Z doświadczenia wiem, że na rany chirurgiczne dobry jest sutrisept, spray i maść. Ale wzwodow teraz to ci nie zazdroszczę i nie życzę.

Jupiter

Member
Ja pamiętam, jak miałem cewnik założony po operacji i byłem przykuty do łóżka. Te wzwody to była masakra, a cewnik był z tępej gumy. To tak przy okazji.
Musisz się przemęczyć, już teraz tylko do przodu. Ważne, że się tego pozbyłeś.

Stul

New member
Witam, aktualizacja, to już 10 dzień po zabiegu, jak lekarz zalecił od soboty myje małego z szarym mydłem, szwy jeszcze bolą, zwłaszcza od spodu, ale już przestałem nosić opatrunek, krew już nie sączy się, ale wzwody są bolesne bo ciągnie tak jak by od wędzidełka w dół, wrzucam zdj i mam kilka pytań.
1. Na zdj widać gulke od dołu przyciętego wędzidełka, czy nie będzie ona przeszkadzać?
2. Czy was też tak szwy bolały, jak dotykałem to piekło bardzo,
3. Czy ktoś tak też miał że przy sikaniu wydaje się że kanał moczowy chce rozerwac? Taki lekki ból jak by się nie mieścił mocz w penisie podczas oddawania moczu

Stul

New member
Mam pytanie, czy po 14 dniach dalej was bolały wzwody? Czy szwy przy dotyku piekły? To jest 14 dzien i tak to wygląda, kilka szwów już wypadło ale martwi mnie miejsce wędzidełka

Ruuis

Member
Ja mam 11 dni po zabiegu - wzwody mnie już nie bolą aczkolwiek swędzą szwy. Tylko na razie wypadły 3. Mam nadzieję że już niedługo wszystkie

olekf646

Well-known member
Wedzidełko się dłużej goi często więc spokojnie,nie doprowadzaj do wzwodów,to normalne że bolą jeszcze,piec też mogą,ja miałem po 3 tygodniach wyjęte bo po 2 jeszcze nie było wygojone

Ostatnio edytowane przez moderatora: