• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pierścień/stulejka częściowa

ebonymaw

New member
Aż musiałem założyć konto i skomentować, bo przeraża mnie, co czasami niektórzy tutaj wypisują. Dosłownie mam wrażenie, jakby siedziało tu jakieś lobby chirurgów-urologów i narkęcało sobie potencjalnych klientów do zabiegów.

Ale wracając: mam podobną przypadłość. Na szczęście trafiłem na wyrozumiałych lekarzy, którzy powtarzali bardzo mądrą rzecz - lepsze jest wrogiem dobrego. Skoro nie przeszkadza poza samą warstwą wizualną (i to tylko w spoczynku) to totalnie bym tego nie ruszał na Twoim miejscu i sam też tak zrobiłem. Podczas seksu nie czułem jeszcze nigdy jakiegoś dyskomfortu, co najwyżej przy mocniejszych ruchach, ale to raczej kwestia wędzidełka. To o czym piszesz w kontekście erekcji niemalże na pewno nie wynika z tego delikatnego zwężenia, bo sam mam chyba nieco węższe i niczego takiego nigdy nie zaobserwowałem.

Serio, czasami lepiej przestać się stosować do rad ludzi z internetu, a zacząć patrzeć na opinie wykwalifikowanych specjalistów.

olekf646

Well-known member
W końcu jakiś lekarz napisał coś mądrego w tym temacie, jak nie boli bardzo tylko czasem podczas mocniejszego seksu to zostawić, myślę że temat można zamknąć🤏

piotr149

Member
Tak tak majstry, poczekajta jak podczas tego tylko “ostrzejszego seksu” narobita sobie ran i blizn. Wtedy się spotkamy tutaj tylko z innego konta bo będzie głupio z tego samego wam napisać, że naplet nie schodzi, że pierścień się robi, że ciasno. Skóra to nie magiczny dywan ze się rozciąga bez końca, u mnie doraźnie też pomogła, a raczej pomogła oszukiwać się że jest lepiej diprogenta, bo skóra się rozciągła, była bardziej plastyczna. Oczywiście wszystko to jest do czasu. Ale co ja będę tu tłumaczył jak Panowie mądrzejsi i wolą pieniądze i czas, który ja dla przykładu sobie cenię, inni może nie, ładować w “pierścienie” dla przykładu z innego tematu, i robiąc to miesiącami z nadzieją że będzie lepiej.
A druga sprawa to poleganie na opini z forum i rezygnacja z wizyty u fachowca jest trochę jakby… śmieszna ?
Moim okiem jest pierścień, chowający się w rowki zazolednym dlatego go nie widać.
wszystko dobrze będzie do czasu.
Z fartem 😀

edit.
Swoją drogą jaki to według was jest ostry seks a łagodny.
Bo można by wynioskowac ze normalny to tylko grzyba wsadza, a ostry to juz jazda do końca samego XDD ?
a gdzie tu lekarz napisał ?

ebonymaw

New member
Dosłownie napisałem, że przy ostrym seksie (przy gwałtownych ruchach partnerki) czuję wędzidełko, a nie przewężenie, które jest dla mnie tylko kwestią wizualną.

Zgodnie z Twoją logiką absolutnie każdego mężczyznę powinno się obrzezać, bo skóra prędzej czy później zrobi się mniej elastyczna.

Nie rozumiem więc czemu nie czując żadnego dyskomfortu z tego tytułu miałbym się obrzezać, nie mając stuprocentowej pewności, że to nie pogorszy sprawy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

olekf646

Well-known member
Tak tak majstry, poczekajta jak podczas tego tylko “ostrzejszego seksu” narobita sobie ran i blizn. Wtedy się spotkamy tutaj tylko z innego konta bo będzie głupio z tego samego wam napisać, że naplet nie schodzi, że pierścień się robi, że ciasno. Skóra to nie magiczny dywan ze się rozciąga bez końca, u mnie doraźnie też pomogła, a raczej pomogła oszukiwać się że jest lepiej diprogenta, bo skóra się rozciągła, była bardziej plastyczna. Oczywiście wszystko to jest do czasu. Ale co ja będę tu tłumaczył jak Panowie mądrzejsi i wolą pieniądze i czas, który ja dla przykładu sobie cenię, inni może nie, ładować w “pierścienie” dla przykładu z innego tematu, i robiąc to miesiącami z nadzieją że będzie lepiej.
A druga sprawa to poleganie na opini z forum i rezygnacja z wizyty u fachowca jest trochę jakby… śmieszna ?
Moim okiem jest pierścień, chowający się w rowki zazolednym dlatego go nie widać.
wszystko dobrze będzie do czasu.
Z fartem 😀

edit.
Swoją drogą jaki to według was jest ostry seks a łagodny.
Bo można by wynioskowac ze normalny to tylko grzyba wsadza, a ostry to juz jazda do końca samego XDD ?
a gdzie tu lekarz napisał ?
Nigdzie nie pisał lekarz, chciałem podkreślić że autor tego wpisu sam jest użytkownikiem tego forum a myśli że ma rację bo był u jednego lekarza, woli się oszukiwać że jest dobrze, ale emocjonuje się tematem bo wie podświadomie że ma problem z penisem

enzo

New member
Szczerze mówiąc moim głównym problemem jest utrzymanie prawidłowej erekcji. To co dodałem to jest jakiś trop ale nie wiem czy słuszny i co raz bardziej myślę że to nie jest przyczyną skoro pojawiają się osoby które mają podobnie jak ja ale bez problemu z erekcją.

Matador

Member
Każda interwencja chirurgiczna niesie ze sobą ryzyko komplikacji. Obrzezanie jest oczywiście zabiegiem koniecznym, gdy są ku niemu wskazania medyczne. Poddawanie się mu „na wszelki wypadek”, w celu zapobieżenia hipotetycznemu (!) pogorszeniu jest właśnie według mnie pchaniem się pod nóż. Przyrodzenia mamy różne - różne kształty, długości, napletki. Wszystko, co działa jest OK.

U Autora posta nie działa erekcja i z tym problemem tu przyszedł. Pomimo tego, że wyraźnie zaznaczył, że nie chce się poddawać obrzezaniu, jeśli nie rozwiąże to rzeczonego problemu, otrzymał odpowiedź jednoznacznie go do tego zachęcającą. Zgodnie bowiem z niezachwianym przekonaniem niektórych, to niewielkie przewężenie napletka utrudnia utrzymanie erekcji. Jeżeli przekonanie to podzieli urolog, będę w głębokim, głębokim szoku. „Trop” moim zdaniem chybiony

olekf646

Well-known member
Z tego co tutaj widzę, w tym temacie, to ludzie którzy odradzają obrzezanie, sami mają podobny problem, ale go wypierają, bo boją się coś z tym zrobić, jak was boli przy ostrzejszym seksie to to jest problem, jak macie ściśniętego penisa przez ciasny napletek to też to jest problem, tak jak u kolegi, problem z erekcją, o którym sam napisał, u założyciela tematu widać że skóra aż biała się robi, bo nie ma tam miejsca, tak jak mówiłem, mniej jest to widoczne bo jest to specyficznie rozłożone, po większej powierzchni penisa, w spoczynku bardziej to widać bo penis nie jest napełniony krwią przez erekcję, każdy z was z podobnym problemem powinien przejść obrzezanie, zapytajcie kolegi @MoimZdaniem

olekf646

Well-known member
Dokładnie, nie traktuj tego jako atak na ciebie, lub twojego penisa, zrobicie z tym co chcecie, jeśli wedzidełko boli to zacznie pekać a potem będzie coraz gorzej, aż będzie trzeba obrzezać, pamiętaj też że co lekarz to lekarz, jeden powie że nic ci nie ma a za tydzień umrzesz, drugi powie że poczekamy aż będzie gorzej, a trzeci od razu powie co trzeba zrobić i pozbędziesz się problemu, jednak jeśli boli cię wędzidełko to dziwię się że nie polecił usunięcia go

dwaosiem

Member
Aż musiałem założyć konto i skomentować, bo przeraża mnie, co czasami niektórzy tutaj wypisują. Dosłownie mam wrażenie, jakby siedziało tu jakieś lobby chirurgów-urologów i narkęcało sobie potencjalnych klientów do zabiegów.

Ale wracając: mam podobną przypadłość. Na szczęście trafiłem na wyrozumiałych lekarzy, którzy powtarzali bardzo mądrą rzecz - lepsze jest wrogiem dobrego. Skoro nie przeszkadza poza samą warstwą wizualną (i to tylko w spoczynku) to totalnie bym tego nie ruszał na Twoim miejscu i sam też tak zrobiłem. Podczas seksu nie czułem jeszcze nigdy jakiegoś dyskomfortu, co najwyżej przy mocniejszych ruchach, ale to raczej kwestia wędzidełka. To o czym piszesz w kontekście erekcji niemalże na pewno nie wynika z tego delikatnego zwężenia, bo sam mam chyba nieco węższe i niczego takiego nigdy nie zaobserwowałem.

Serio, czasami lepiej przestać się stosować do rad ludzi z internetu, a zacząć patrzeć na opinie wykwalifikowanych specjalistów.

Ciekawy komentarz tylko niestety nie pasujący do tematu. Nikt nie udaje tutaj żadnego lekarza, zwykłe porady od normalnych użytkowników, takich sam jak autor tematu, który przecież sam skarżył się. że odczuwa dyskomfort np. przy ruszaniu napletkiem podczas masturbacji. Dodatkowo, zastanawia się czy przypadkiem to przewężenie nie powoduje problemów z utrzymaniem erekcji. A stwierdzenie że skoro Ty masz podobnie i jest wszystko git to u autora też tak musi być, jest jednym z najgłupszych jakie tutaj widziałem.

olekf646

Well-known member
Już daj mu spokój, założył konto bo ktoś podważyć śmiał jego stulejkę, śmiał śmiać w ogóle podważać, że to co ma on sam jest złe

Do góry