• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Owłosienie

Rame34

New member
Witam zastanawiam się czy golić włosy w miejscu intymnym i pod pachami . Czy wy golicie na zero czy tylko przycinacie albo wogle nie golicie bo ja się zastanawiam co robić.

To raczej kwestia bardzo indywidualna. Nie ma idealnej opcji, dla każdego coś innego może być tą dobrą opcją. Jedni golą na zero, inni tylko przycinają, a jeszcze inni nic z tym nie robią, każda opcja jest okej, o ile dbasz o higienę. Najlepiej spróbować i zobaczyć, w czym czujesz się najlepiej, jaka opcja Ci pasuje najbardziej funkcjonalnie i wizualnie.

Ja np. nie lubię golić na zero, bo jak odrastają, to przez kilka dni "kują”. Raz zapomniałem, że się ogoliłem, coś mnie zakłuło i przez chwilę spanikowałem, bo myślałem, że to jądro 🤣 Jedną z opcji jest też przycinanie na krótko, np. 3–5 mm. Są też różne połączenia, że jądra na zero, wyżej na 5 mm, albo na odwrót opcji jest naprawdę dużo, w tym niegolenie też jest całkowicie okej.

Musisz się zastanowić, co Tobie pasuje najbardziej. To Tobie ma się podobać, nie innym (no, ewentualnie partnerce 🙂).

kondzio26

Active member
Ja mam pełne owłosienie ale i tak nic nie podrywam więc nie mam potrzeby golić, już nigdy nie skrócę ani nie ogolę lubię tam naturalność

arek a

Active member
Też jak kondzio jestem za naturą, im więcej tam włosów tym bardziej męsko, a nie chłopięco.
Oczywiście pełna codzienna higiena i żadnych problemów z tym nie ma.
Kwestia indywidualna.

Robjag

New member
Ja pachy skracam ale nigdy do zera, zalezy tez na jaka dlugosc mam ochote. Co do dołu wlosy nad zawsze zostawiam naturalne, jedynie skracam lub na zero moszne a w ostatnim czasie to nawet i nie. Ja bedac owlosiony w kazdym miejscu, dbajac o higiene, myjac sie itd nigdy nie smierdze i prawie wcale sie nie poce ale to tez zalezy od czlowieka czy takich spraw jak dieta itd

Origami

New member
Pachy na zero, krocze na 2-3 mm, potem sobie same odrastają i tak co 2-3 miesiące znowu skracam.
Mniej problematyczne a mężczyzna powinien jednak być trochę owłosiony.