• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Ostrza do One Blade oraz majtki Brubeck

Witajcie.

Mam maszynkę One Blade, natomiast nie mam końcówki do miejsc intymnych, tylko te standardowe o różnej długości strzyżenia.
Najniższa ma 1mm, ale średnio się tym obcina włosy na mosznie i najlepiej byłoby to zrobić zwykłą maszynką z kremem lub pianką.
Chodzi o to, że z jednej strony boję się jechać ostrzem bez końcówki, a z drugiej z tą 1mm jest dużo pierdzielenia, jakoś słabo mi się tym tnie włosy na mosznie.
Odkryłem niedawno SkinProtect: https://www.philips.pl/c-p/QP229_52/oneblade-2-x-skinprotect-blade
I mam pytanie do Was, czy ktokolwiek z Was to poleca?
To jest zwykłe ostrze z plastikową nakładką i ma ona jakąś tam grubość, także pewnie niewiele różniłoby się to od strzyżenia tą końcówką 1mm, ale jestem ciekaw jak to działa w praktyce i czy jednak byłaby różnica na plus.
Jeśli dałoby się kupić 1 sztukę, to bym kupił, ale są po 2 i jeśli ten plastik niczego nie zmieni, to bez sensu mi tyle kupować, gdyż samego ostrza w chwili obecnej nowego nie potrzebuję.

Drugą kwestią są majtki firmy Brubeck: https://brubeck.pl/produkt/meskie-slipy-bawelniane-comfort-cotton/
Ostatnio je odkryłem w Selgrosie i są świetne, ponieważ nie mają zwykłych szwów, są leciutkie, przewiewne i szerokie, dzięki czemu jajka nie wychodzą bokiem, jak to w przypadku ostatnio kupionych w Pepco.
Nawet ktoś w komentarzu na Allegro napisał, że w końcu ktoś zrobił majtki po pobraniu wymiarów xD
Chciałbym wymienić wszystkie obecne, tylko są kurcze drogawe jak dla mnie, bo kosztują od 40 do 50 PLN za sztukę.
W związku z tym, prosiłbym o podanie rozmiaru oraz szerokości pasa osób, które te majtki noszą.
Moje wymiary:
1. Pępek: 80-81.
2. Poniżej pępka (najszersze miejsce) 83.
Obecnie noszę majtki, które mierzone po złożeniu na równej powierzchni mają szerokość 32/33.
Tabela producenta podaje, że 80 to końcówką zakresu "S" oraz początek "M".
Byłem ostatnio w Selgrosie i mierzyłem je miarką krawiecką.
Wymiarowo i optycznie, to było między "M", a "L", natomiast była tam akurat jakaś Pani pracująca na tym dziale i powiedziała, że przy mojej posturze, "L" będą zbyt duże.
Mogę oczywiście kupić np. "M" oraz "L", jeśli "S", są z góry zbyt małe po wymiarach (szczególnie patrząc na komentarze na Allegro, które mówią, że ostatnio rozmiarówka się zmniejszyła), ale może akurat ktoś nosi skrojone idealnie i byłby w stanie podać mi wymiary pasa / pępka oraz rozmiar tych gatek :D

80051

Active member
normalnie na sucho golisz worek z jajami jednorazowka i tyle. nie ma sie czego bac tylko naciagnij jaja troche. od lat tak robie i jeszcze nigdy sie nie zaciąłem xd

normalnie na sucho golisz worek z jajami jednorazowka i tyle. nie ma sie czego bac tylko naciagnij jaja troche. od lat tak robie i jeszcze nigdy sie nie zaciąłem xd
Na sucho? xD
Pokaż jakiej maszynki używasz.
Mi się wydaje, że ta skóra jest na tyle chropowata, że się zatnę mnóstwo razy i mam na myśli golenie z kremem, nie mówiąc już o goleniu na sucho (w ogóle to jakoś hardkorowo brzmi, żeby golić się na sucho).

Dawid88

Well-known member
Proszę: 1. Mycie, co już zmiękcza i nawilża, 2. Namydlić raz jeszcze, tak mydło, żel pod prysznic, szampon do włosów, co tam będzie pod ręką 3. Gillette mach 3, bo akurat takie mam nożyki, więc każda jednorazówka zrobi to samo tak samo dobrze. 4. Nie pozacinasz tej chropowatej skóry, ostrze maszynki przejdzie po niej gładko i nie potniesz worka na wióry.

A gacie z Allegro zamów sobie w różnych rozmiarach i niepasujące albo oddasz nierozpakowane albo podłogę nimi umyjesz i wyrzucisz.

toastt

Well-known member
Jak masz wydawać 130 zł na ostrza do OneBlade, to polecam trymer Philips Multigroom z 13 lub 15 nasadkami i końcówką do golenia przy samej skórze. https://allegro.pl/oferta/trymer-philips-mg7925-15-multigroom-17671486853 <– to ta pod kablem USB.

To moje najnowsze odkrycie sprzed 3 miesięcy i nie widzę niczego lepszego. Świetnie tym można ogolić penisa, wzgórek łonowy, mosznę, a nawet i pachy bez zacięć. I nie piszę tego jako reklamę, mogę nawet wrzucić zdjęcie swojego trymera, gdyby trzeba było udowodnić, że go posiadam. A innymi nasadkami golę sobie brodę, podciągam kark, przestrzeń nad uszami i tak dalej. Świetna sprawa. Można się golić nawet pod prysznicem i moczyć golarkę w wodzie. Wcześniej używałem OneBlade od 2017 roku i tamta maszynka przy tym trymerze to taka zabawka, trzeba jeździć w jednym miejscu wiele razy (ja mam twardy zarost zarówno u góry, jak i na dole). A tu jedziesz spokojnie i w jednym przejściu golisz się na gładko (jak nie masz buszu na 10 mm). Jak masz busz, to lepiej wstępnie się ogolić samym szerokim ostrzem (tylko nie dociskać do skóry), a potem poprawić nasadką do golenia przy skórze. Później co tydzień można już normalnie golić tamtą nasadką.

@toastt
Zainteresuję się tym.
No właśnie One Blade jest lipą pod względem tej ilości powtórzeń, o czym pisałem.
Walczę i walczę z włosami na mosznie w każdym kierunku i zanim to przytnę, to już mi chęć przechodzi - strasznie mozolnie się tym walczy.
Ta końcówka jest na tyle fajna, że nie idzie się zaciąć na mosznie czy trzeba uważać?
Bladem za pierwszym razem bez żadnej nasadki się pociąłem, dlatego od tamtej pory nakładam 1mm nasadkę lub bez, ale działam bez dotykani skóry.

Edit:
Przeczytałem wszystkie komentarze pod tym linkiem i jestem ciekaw co Ty napiszesz, bo były 3 o goleniu miejsc intymnych Panów i wszystkie pozytywne, a jeden brzmiał wprost: "Dobrze goli jajka:)" xD

Qubas28

Member
Osobiście testowałem golenie jajek maszynkami elektrycznymi/trymerami i mi nie podeszło to rozwiazanie, dlatego stosuje klasycznego rozwiązania, gillette. Mycie, mydlenie, golenie, spłukiwanie, mydlenie, poprawka na gotowo, spłukanie, nigdy się nie zaciąłem, jedynie wór musiałem sobie ułożyć żeby był dość napięty w miejscu golenia. I wcale nie jest to uciążliwe i czasochłonne, wystarczy robić to regularnie 👌

toastt

Well-known member
@ChciałbymŻyćNormalnie ja tak jak pisałem, się golę aktualnie tylko tym trymerem z nasadką, którą oznaczyłem i nie mam żadnych zacięć, jestem ogolony idealnie przy skórze – goli elegancko nawet worek czy skórę pod penisem (ten fałd, który go łączy niejako z moszną, "żagielek"). Szczerze polecam, bo to świetna sprawa. A co do OneBlade, to takiej nasadki z Twojego linka nie używałem – używałem gołego ostrza i goliłem tylko w kierunku do siebie – wtedy praktycznie nie miałem zacięć. Oczywiście trzeba skórę napiąć, a wcześniej się przygotować do golenia (rozgrzać włosy pod prysznicem albo przyłożyć ciepły ręcznik).

Z tym trymerem nie praktykuję żadnego przygotowania, ani też pianki – nic. Goli naprawdę spoko.