Witam, 12 kwietnia miałem zabieg obrzezania całkowitego przy użyciu staplera, typ obrzezania low tight, do dzis utrzymuje się opuchlizna, w niektórych miejscach lekka, po prawej stronie trochę większa, macie jakieś sposoby jak przyspieszyć jej wchłanianie? Jest ona miękka i plastyczna, rozciąga się we wzwodzie, wtedy jest tylko lekko widoczna, ale nadal powstrzymuje mnie ona psychicznie przed podejmowaniem działań.
6 maja byłem na wyciągnięciu zszywek u lekarza wykonującego zabieg, mówił, że wszystko ładnie się goi, a jeżeli chciałbym przyspieszyć wchłanianie się tego obrzęku, to mogę wykonywać zimne okłady i masowac obrzęknięte obszary, średnio mi to pomaga, obrzęk wchłania się bardzo wolno, jakieś środki farmakologiczne lub żele? Nie mam już pomysłu, podrzucam zdjęcia ZDJĘCIA
6 maja byłem na wyciągnięciu zszywek u lekarza wykonującego zabieg, mówił, że wszystko ładnie się goi, a jeżeli chciałbym przyspieszyć wchłanianie się tego obrzęku, to mogę wykonywać zimne okłady i masowac obrzęknięte obszary, średnio mi to pomaga, obrzęk wchłania się bardzo wolno, jakieś środki farmakologiczne lub żele? Nie mam już pomysłu, podrzucam zdjęcia ZDJĘCIA