• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzeżanie świeżo po zabiegu proszę o pomoc

MKAMAK

New member
Cześć , bardzo proszę o pomoc, jestem świeżo po zabiegu obrzezania metodą tradycyjną. Chcę oddać mocz czy mam coś przemywać czy po prostu przez opatrunek i nic w pierwszych chwilach po zabiegu.
Bardzo proszę o pomoc…

pierniq

Member
Jak masz założony opatrunek w taki sposób że możesz oddać mocz (fragment żołędzia wraz z cewką odsłonięty) to oczywiście że możesz. Uważaj żeby nie obsikać opatrunku a potem możesz spryskać gazik octeniseptem i przyłożyć kilka razy w okolicy cewki oraz ewentualnie tam gdzie coś skapnie na opatrunek.

Nie powiedział Ci lekarz kiedy masz zmienić opatrunek po raz pierwszy?

MKAMAK

New member
Chyba po 24 godzinach, nie wiem zamroczony chyba byłem po tym wszystkim. Lekarz mówił żeby octaniseptem psiukać dwa razy dziennie.. czy lepiej po każdym oddaniu moczu? A co jeśli się obsikam co wtedy powinienem zrobić? Dzięki za odpowiedź

pierniq

Member
Ja trzymałem pierwszy opatrunek tyle ile kazał. A później po kazdy sikaniu zmieniałem i psikałem octeniseptem. Na późniejszym etapie tylko dwa razy dziennie zmiana opatrunku i wtedy odkażanie. Nie wiem jak wygląda Twoja rana i jak daleko sięga

MKAMAK

New member
Załatwiłem potrzebę ale trochę bandaż przy cewce obsikalem… psiuknąlem octaniseptem na cewkę. Nie wiem czy zrobilem dobrze…

MKAMAK

New member
Ja trzymałem pierwszy opatrunek tyle ile kazał. A później po kazdy sikaniu zmieniałem i psikałem octeniseptem. Na późniejszym etapie tylko dwa razy dziennie zmiana opatrunku i wtedy odkażanie. Nie wiem jak wygląda Twoja rana i jak daleko sięga
A ile Tobie lekarz kazał trzymać pierwszy opatrunek?

pierniq

Member
Ja akurat 48h, czasem zdarzyło się że kilka krople moczu poleciało na opatrunek ale wtedy na nowy gazik octenisept i przyłożyć chwilę a potem czysty docisnąć do tego miejsca i jakoś było ok. Wstaw zdjęcie jak masz założony opatrunek to łatwiej będzie coś doradzić

MKAMAK

New member
Mogę sobie pozwolić wysłać w wiadomości prywatnej? Chyba nie chce udostępniać dla ogółu.. A jeszcze jak było z pierwszą nocą trochę się boję nocnych erekcji. Nie wiem czy w ogóle planować iść kłaść się spać.

Arek4u

Member
Pierwsze kilka nocy jest kiepskich . Ja praktycznie dwie noce nie spałem , co godzinę łapał mnie wzwód i w lodówce miałem zamrożoną wode w butelce i przykładałem w okolice podbrzusza i odpuszczalo , ewentualnie gołymi stopami rozchodzic po zimnej podłodze . Co do początku posta to ja po każdym sikaniu psiknalem cewkę octaniseptem . Opatrunek jeżeli udało mi się go nie osikac to zmieniałem 2 razy dziennie , chyba że coś nie z nim działo np. zjechał to wtedy częściej . Pierwsza zmiana po 24h . Uwaga przy pierwszym ściąganiu opatrunku radzę mocno spsikac go octaniseptem bo będzie przyklejony do rany i w żadnym wypadku nic na siłę , powoli , po kawałku odwijać . I później rane psiknac octaniseptem delikatnie można gazikiem go osuszyć przykładając tylko bez tarcia . Jeżeli lekarz zalecił jakieś maści to nałożyć i wtedy nowy opatrunek , gaza , i na to bandaż kohezyjny.

pierniq

Member
Pierwszej nocy nie spałem nic haha ale to pewnie trochę jakieś obawy itd. Plus męczące wzwody w pierwszym tygodniu u mnie, potem już było lepiej.

Na noc dobry opatrunek, mocny ale też bez przesady plus przyklejenie plastrem penisa do brzucha pomaga.

MKAMAK

New member
Kurczę, obsikałem opatrunek przy cewce trochę sporo… 24 godziny jeszcze nie minęły więc nie zmieniłem tylko popsiukalem oktaniseptem po cewce i bandażu który został obsikany.

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Skoro masz nie ruszać to nie ruszaj. Pisior ci nie odpadnie od oblanego trochę opatrunku. Zeby sie odlać z opatrunkiem siadaj na klopie i pindola ciśnij pionowo w dół. Jak to mówią "do góry nie poleci"

MKAMAK

New member
Darujmy sobie takie teksty, każdy czasem trochę panikuje. Tak jak wyżej napisałem obsikany został bandaż przy cewce rana jest trochę dalej, więc szukam porady…

pierniq

Member
Jest okej. Zmień dopiero po 24 h tak jak zalecił lekarz.
Ten koleś nicsmiesznego to wraca tu co jakiś czas pod innym nickiem i szerzy zamęt oraz wprowadza niemiłą atmosferę. Ignoruj go