• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie L&T , wątpliwości

pbsot

Active member
@Luki1985 po 1 operacji miałem coś podobnego , żyła która czasem bardzo mocno odstawała i strasznie dziwnie to wyglądało ale po paru tygodniach nie było po niej już śladu

On od 3 lat pisze o tym na forum, ale nic nie zrobił.
Mam Ci pokazać całą dokumentację sprzed kilku lat oraz z tego roku, a także tą z 5 maja, po poniedziałkowej wizycie, którą odbędę?
Napisałeś brednie, nie znając faktów.
@Luki1985
Cały czas chodzę do urologów.
Żaden, powtarzam ŻADEN, nigdy nie nadmienił niczego sam o ujściu cewki, a jak ja powiedziałem, że z ujściem jest coś nie tak, bo jest zaczerwienione i napuchnięte i zasadniczo to właśnie najbardziej z tym objawem przyszedłem, to większość uważała, że według nich jest "OK", gdy nawet raz Pani pobierająca wymaz z cewki spytała: "Proszę Pana, dlaczego ujście cewki tak dziwnie wygląda?".
No to jej powiedziałem, że właśnie w tym kierunku pobieramy ten wymaz, aby to ustalić.
Wykonałem wiele badań kontrolnych, włącznie z różnymi pakietami badań miejsc intymnych, wydając raz w ciągu tygodnia 1000 PLN (to tylko jeden przykład, badań miałem dużo więcej, ale podaję argument, że coś robię i się staram, wydając duże kwoty).
Miałem mnóstwo wymazów z cewki, napletka, posiewów moczu, nasienia.
2x badanie TRUS, z czego jedno w tym roku.
W poniedziałek mam cystoskopię giętką i wszystkie te badania nie należą do przyjemnych już na samą myśl, a ktoś napisał, że "nic nie zrobił".
Ostatnio czekając na wizytę u urologa, u którego już byłem, w między czasie poszedłem do innego, aby od podstaw zobaczył ujście cewki i to, że mam wyciek moczu w bieliznę po jego oddaniu w ilości większej, niż pewnie z 1 kropla u zdrowego gościa.
Wizyta 250 PLN, Pan powiedział: "Wszystko dobrze, wyciek niektórzy mają, brak wskazań do dalszej diagnozy.", to tak w skrócie.
Następnie przyszedł dzień wizyty u tego doktora, do którego systematycznie chodzę, to zrobiliśmy USG brzucha, TRUS i w poniedziałek ten sam lekarz będzie wykonywał cystoskopię giętką.
Rozumiesz?
Jeden powiedział, że "GIT", inny wdraża różne badania, aby starać się pomóc.
Na ostatniej wizycie ten właśnie lekarz badając TRUS powiedział, że z prostatą jest w porządku.
Zalecił cystoskopię i wpisał w karcie "Ujście cewki jest zaróżowione, dość wąskie.", dlatego podczas poniedziałkowej wizyty dodatkowo mu powiem, aby na ten punkt zwrócił uwagę.
No sam oceń @Luki1985 czy niczego nie zrobiłem.

"możliwe że kolega też potrzebuje kogoś kto go przekona bo po prostu On się boi"
@Luki1985
Czy osoba, która miała na własne życzenie (aby sprawdzić stan np. w kierunku wrzodów) 2x gastroskopię oraz z polecenia lekarza: 2x TRUS, punkcję torbieli pośrodkowej wraz z podaniem antybiotyku dosterczowo oraz do pęcherzyków (zabieg przez odbyt), wiele razy wymazy z cewki moczowej (co jest mało przyjemnym pobieraniem materiału do badania) i będzie miała cystoskopię giętką, boi się?
Nie, ja po prostu trafiam na leserów bez wiedzy, bo jak można określić inaczej takie osoby, skoro byłem w życiu u powiedzmy 10 urologów, z czego 9 uważało, że "GIT" albo dawało antybiotyki na farta, a jeden wykonuje konkretne badania.

Dawid88

Active member
Chodzisz po lekarzach i wykonujesz badania, ale nie rozwiązałeś problemu i niezwykle trudno jest Ci wybrać się do doktor Chomicz. Umów się na wizytę i jedź 300 km albo i 500 i napisz co powiedziała albo przynajmniej wizytę online i wyślij zdjęcia cewki z informacją, że tu widzisz problem a 9/10 lekarzy nic nie zrobiło.

Nie jest mi niezwykle trudno się wybrać, tylko właśnie chodzi o samą odległość i moje doświadczenia z rozczarowaniem, dlatego najpierw szukam pomocy u lekarzy oddalonych o 15 km, a nie 350.
Chodzi o to, że miałem nawet taką wizytę, gdy czekałem na nią powiedzmy 3 miesiące z nadzieją (bo nowy lekarz), a ten po opisaniu problemu z góry powiedział, że się tym nie zajmuje.
Obecnie szukamy rozwiązania z (według mojego, sporego już obeznania) najlepszym lekarzem w Lublinie i jeśli poniedziałkowa cystoskopia niczego nie wykaże, będę brał pod uwagę właśnie doktor Chomicz.
Liczę na tą wizytę w poniedziałek, ponieważ podczas badania lekarz będzie dokładnie widział ujście cewki, a dodatkowo kamera pokaże jej środek i być może lekarz zauważy coś, z czego wyciągnie jakieś wnioski.
Takiego badania jeszcze nie miałem, więc jest to kolejny krok w kierunku dobrej diagnozy, a nie samo celowanie antybiotykami na farta.
Biorę oczywiście pod uwagę, że obecny lekarz może nie zajmować się stricte ujściem cewki i doktor Chomicz mogłaby powiedzieć co innego, ale skoro lekarz na ostatniej wizycie wpisał mi w karcie: "Ujście cewki jest zaróżowione, dość wąskie.", to jednak jest szansa, że może zwróci większą uwagę na to miejsce podczas badania.
Oczywiście kolejną kwestią jest sam zabieg, czyli nacięcie lub jakaś kalibracja, z tego co czytałem, ale więcej informacji na ten temat będę miał dopiero po cystoskopii i spytam czy obecny lekarz w ogóle się w tym odnajduje, czy też mam iść do innego, czyli w tym przypadku chyba Pani Chomicz, skoro jest tutaj tak polecana.

Dawid88

Active member
Nie jest Ci trudno się wybrać tylko boisz się ingerencji lekarza, boisz się zabiegu. Wolisz robić badania udając w ten sposób, że coś robisz.

Po tym wszystkim, co napisałem, Ty dalej swoje.
Widziałeś jakie badania / zabiegi opisałem?
Ja czułem, jak lekarz mi wbija igłę w pęcherzyki nasienne podczas płukania ich antybiotykiem, a Ty myślisz, że boję się lasera czy skalpela?
Widzę, że za mało opisałem swoją odwagę, więc dodam, że obecnie mam 37 lat, a w wieku 18 miałem zabieg usunięcia stulejki przy pomocy skalpela i być może to właśnie tam nabawiłem się tych problemów, np. poprzez kiepską higienę w miejscu wykonywania zabiegu.
Niby szpital, ale to było sporo temu.
Chodzi tylko i wyłącznie o dystans i z resztą napisałem już, że po poddaniu się obecnego lekarza, będę interesował się doktor Chomicz.