• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie dla własnego widzimisię!

Esham949

New member
Mam mieszane uczucia co do tego, bo ten zabieg zdecydowanie nie należy do przyjemnych, więc nie rozumiem ludzi, którzy przechodzą przez to wszystko (zabieg, opatrunki, gojenie...) bez potrzeby. Ale są i tacy, bo wg mnie (jak i wielu innych ludzi) obrzezany penis wygląda lepiej :D.

tomek93

New member
Ale czy sądzicie że to ma sens? W końcu istnieje wiele innych zabiegów upiększających nasze ciało które są o wiele bardziej inwazyjne niż obrzezanie.

shogo

New member
Czy ja wiem, czy to ma sens? Jestem obrzezany z powodu stulejki i prawde mówiąc bardzo mi się podoba obrzezany penis i nie chciałbym mieć teraz napletka

kristofer87z

New member
A dlaczego nie? Kobiety powiększają piersi etc i nikt się nie czepia ;)
A co do przechodzenia przez to - znieczulenie ogólne i nie ma problemu, a dodatkowo penis o wiele mniej puchnie po zabiegu :)

TwiceCut

New member
Cześć, teraz z perspektywy czasu też uważam że to jest bezsensu, jest bardzo wiele powodów by tego nie robić.
Cześć, widzę że wróciłeś na forum po bardzo długim czasie, i w kilku wątkach piszesz że zabieg bez wskazań medycznych jest bez sensu.
Rozwiń proszę temat. Czy jesteś obrzezany? Jakie według Ciebie są powody by tego nie robić. Czy to Twoje własne doświadczenia czy tylko przemyślenia?

tomek93

New member
Widzę bardzo dużą promocję tego zabiegu w mediach, a z drugiej strony jest też dużo ludzi którzy żałują tego zabiegu.

TwiceCut

New member
Dużo czyli ile? jaki procent? A ile jest ludzi którzy są zadowoleni? Skąd czerpiesz te informacje?

Ostatnia edycja:

MatMas

New member
Lata temu miałem usuwane wędzidełko, żałuje że nie zrobiłem za jednym razem zabiegu z napletkiem. Teraz po ok 12 latach będę usuwał napletek bo mi się po prostu nie podoba. Mimo że nie jest to stulejka, nie mam problemu z odciąganiem skóry, ale jest jej za dużo i robi sie taki nie ładny pierścień pod grzybem ;) a że dla mnie wygląd jest ważny i życie seksualne też to bez zawahania położę się na stół. Żałuję że tak późno ale mocno zajęty ze mnie człowiek.

TwiceCut

New member
Ja zrobiłem zabieg kilka lat temu ze względów estetycznych.
Najpierw stapler - dałem się nabrać na marketing - nie byłem zadowolony, wyszedł średni efekt wizualny, potem poprawka skalpelem u Tondla.
Jestem bardzo zadowolony, nie dostrzegam żadnych minusów, widzę dużo zalet, szkoda że nie zrobiłem tego wcześniej.
Jeśli ktoś jest zainteresowany rozwinięciem tematu zapraszam do wiadomości prywatnej.

wijas

New member
Na plus na pewno wygląd i higiena, bo nie ma nieprzyjemnego zapachu.
Na minus satysfakcja i odczucia z seksu. A obrzezałem się 13 lat temu.