• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie całkowite, wrocław, NFZ -prosba o rade

RavPo76

New member
Dzień dobry,
mam skierowanie na obrzezanie całkowite, jednak słabo u mnie finansowo, więc liczę na zabieg refundowany przez NFZ. Gdzie we Wrocławiu mogę na taki zabieg się zapisać? Domyślam się ze kolejki są spore. Sprawdziłem wiele wątków na forum, ale szczegółów mnie interesujących nie znalazłem, stąd nowy wątek.
Czy możecie polecić jakiś szpital/lekarza, który wykonuje takie zabiegi na NFZ?

Przyznaje że się bardzo stresuje, pewnie prywatnie jakość zabiegu itp jest większa, ale... nie każdy może sobie na to pozwolić...

Pozdrawiam,

Stul

New member
Szpital na Marciniaka nie robi zabiegów na obrzezanie, byłem i pytałem, w szpitalu wojskowym terminy na dwa lata do przodu, ja zrobiłem prywatnie

MoimZdaniem

Active member
Dzień dobry,
mam skierowanie na obrzezanie całkowite, jednak słabo u mnie finansowo, więc liczę na zabieg refundowany przez NFZ. Gdzie we Wrocławiu mogę na taki zabieg się zapisać? Domyślam się ze kolejki są spore. Sprawdziłem wiele wątków na forum, ale szczegółów mnie interesujących nie znalazłem, stąd nowy wątek.

Przyznaje że się bardzo stresuje, pewnie prywatnie jakość zabiegu itp jest większa, ale... nie każdy może sobie na to pozwolić...

Pozdrawiam,
Lepiej zebrać pieniądze i zrobić to prywatnie a nie dać się pokroić obojętnemu partaczowi i żałować resztę życia.

marekkkk

New member
Jeżeli już ktoś chce się obrzezać i podjął taką decyzję, to chyba warto zrobić to prywatnie, na NFZ może być różnie, a zabiegu już nie cofniesz i będzie Ci to towarzyszyło do końca zycia, a niestety na NFZ jest ryzyko, że zrobią to niezbyt dobrze. Taka jest moja opinia, osobiście cholernie bym się bał pociąć swojego żołnierza na NFZ

mlodychlopak

New member
Nigdy nie zrobiłbym tego na NFZ. Ten zabieg robi się raz. Myślę że warto poczekać i odłożyć kasę i zrobić to porządnie. Mam dwóch znajomych którzy poszli to urologa prywatnie a zabieg robił im ten sam urolog ale na nfz. To jest dość spoko rozwiązanie ale musiałbym znaleźć kogoś kto tak robi. Wiem że wyglądało to u nich tak jakby wszystko robili prywatnie. Opieka, krótki termin i wygląd po zabiegu.

bmk178

Member
Lepiej zebrać pieniądze i zrobić to prywatnie a nie dać się pokroić obojętnemu partaczowi i żałować resztę życia.
Dzień dobry,

Pozdrawiam,
Po pierwsze nie czytać wywodów jak to niby bolało bo nie pójdziesz!!,prawda taka że miałeś w życiu 10 razy wiekszy ból i przeżyłeś,Ja złamałem pięty nóg -to był ból!!! a nie ukucie ,głowa do góry i nie myśl o tym,na NFZ jest troche pewnie bardziej krępujaco bo szpital,prywatnie bardziej incognito ,to jedyna różnica ,

bmk178

Member
praktycznie każdy Urolog pracujący na nfz ma takze praktyke prywatną,wiadomo ze trzeba poczytac opinie,ale i u polecanych są poprawki!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

bmk178

Member
zgadzam się ,bardziej chodziło mi oto żeby nie sugerować się np dr,Tondel bo i po nim są poprawki,wazne pójśc przed zabiegiem zobaczyć jak wygląda gabinet itd bo inaczej wychodzi na to że w Polsce jest 4 urologów od stulejki a to nieprawda .Wiele opini też tu nie trafia,sam znalazłem to forum przez czysty przypadek

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Fopi

Member
zgadzam się ,bardziej chodziło mi oto żeby nie sugerować się np dr,Tondel bo i po nim są poprawki,wazne pójśc przed zabiegiem zobaczyć jak wygląda gabinet itd bo inaczej wychodzi na to że w Polsce jest 4 urologów od stulejki a to nieprawda .Wiele opini też tu nie trafia,sam znalazłem to forum przez czysty przypadek
No szczerze faktycznie może być czterech 😂 jak widziałem spartaczone wyniki jak ktoś poszedł do lokalnego w jakimś Namyslowie to głowa mała. U nas to jest tak rzadki zabieg że ciężko trafić na kogoś z wprawą.

bmk178

Member
I już po,!!!!zero bólu ,jaki byłem głupi ze tyle czekałem,znieczulenie to jakiś żart (przy pobraniu krwi bardziej boli jeśli boli),Poznań Dr Wojciech Cieślikowski na jeżyckiej zabieg 20 min(jest dwóch lekarzy) mistrzostwo świata dla tchórzy takich jak Ja!!!!