Część 2 dni temu miałem zabieg obrzezania całkowitego i mam takie coś jakby nabrzmiałe.
I teraz nie wiem czy to jest normalne czy minie czy jednak powinienem się martwić jak myślicie ?
Dobra,jutro tak zrobię z samego rana.Idź na wizytę kontrolną, to się wyjaśni. Miejsce cięcia jakoś masz schowane, więc nie widać jak się goi.
Krzysiek_t taka pomoc to zadna pomoc "idz do lekarza" to po co tu jesteś skoro ktoś ma iść do lekarza. Zatlozmy na forum boty które na kazdypost odpiszą idz do lekarza.
Co do zdjecia to opuchlizna po 2 dniach jest czymś normalnym. Pytanie czy zsuwasz nizej napletek czy tylko tyle ile na zdjeciu czy w ogóle nie ruszasz. Do poprawnej higieny powinienes zsuwać napletek i umyć się.
Teraz pytanie czy to jest całkowite, czy częściowe. Wyglada bardziej na częściowe z wyciętym napletkiem wewnętrznym. Jak zsuniesz calkiem i pokazesz zdjęcie to co wiecej bedzie można powiedzieć.
Szycie-rana wyglada bardzo dobrze. Siniak to jakis krwiak
Dziękuję że takie coś piszesz.Nie ma sie czym martwic, po prostu maly wewnetrzny wyciek krwi. Sam mialem podobny i zeszlo po paru dniach
No to elegancko. Zostaje czekać w takim razie.Napisałem do lekarza SMS że zdjęciami jak to wygląda i napisałem co i jak. Tak mi odpisał
"Ten stan jest normalny, że początkowo robi się obrzęk. Krwiak też jest widoczne, to jest typowe. Zejdzie."
Powinno to zejść
Ktory to lekarz?Lekarz mi taki zrobił
Lekarz Rafał Olejnik klinika Nova Kędzierzyn-KoźleKtory to lekarz?
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
W | Obrzeżanie całkowite dzień po +czy wygląda to dobrze | Stulejka | 9 | |
P | Obrzeżanie 4 dzień po zabiegu | Stulejka | 11 | |
R | Obrzeżanie staplerem, 4 dzień po zabiegu. | Obrzezanie | 2 | |
M | Obrzeżanie, stan zapalny | Po zabiegu obrzezania | 1 | |
C | Obrzeżanie staplerem 3 dni temu | Obrzezanie | 12 |