• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie 25.02🙂

piotr149

Member
A wiesz te o których wiem, bo widziałem to wypadły mi dwie na pewno, trzecia to nie jestem pewny bo od spodu gdzie było wędzidełko to miałem strupek kilka dni, on rozmoczył się i odszedł ładnie jest zagojone, wydaje mi się że tam też była nitka (trzecia), ale widzę że cała reszta jest coraz luźniejsza i “lipna” więc cierpliwie zaczekam jak kazał lekarz. Ale nie powiem kusi kombinować(ucinać), bo ładnie to wyszło równiutkie cięcie, szycie płaskie, żadnych zgrubień, dlatego cierpliwie czekam. Dlatego też podczas mycia mniej się pierd… i myjąc ruszam wiadomo tymi co została, czy to ma jakieś znaczenie? Nie wiem, ale na logikę rozpuszcza sie w ciele wiec ruszając może się wyciągnąć już rozpuszczona 🙂 Co pozytywnego widzę każdego dnia, to opuchlizna jest coraz mniej widoczna w spoczynku, cieszy jak się patrzy hehe że nie na marne idzie to dbanie o wszystko 😄

a sorry zapomniałem o jednej nici od spodu bo coś dyndało dziwnie i lekko pociągałem bo mi nie pasowało, i wyciaglem XDD totalnie nic nie było czuć, tylko jakoś dziwnie się patrzyło hahah to czwarta

Podlasianin

New member
Aktualizacja 21 dzień od zabiegu,

Martwią mnie szwy, moim zdaniem powinny wypaść by nie było brzydkich nierówności, itp.

Co na to Panowie, @góral @piotr149 @pbsot @olekf646 @bmk178

piotr149

Member
Ja mam taki dzień jak ty, codziennie wypada mi po 4 raz5 przez ostatnie dn,i zostało mi z 6 jeszcze, nie które były już takie ze lekko przesunąłem gaza podczas wieczornego odkażania i wychodziły, były rozpuszczone w środku (przerwane) a niektóre budzę się rano oglądam a one sobie leżą, pewnie otarły się w nocy bo śpię bez opatrunków i chodzę, i się same usunęły, nie mam żadnych brzydki falbanek czy innych cudów tylko linie szycia. Z ciekawości sprawdzałem na tych co wyszły to one w palcach się rozcierały, więc spróbuj sobie lekko pociągnąć albo poruszać ale lekko żeby nie rozerwać w razie czego skóry. Powinny być już takie “lipne” jeśli chodzi o strukturę nici. W nocy nieraz czułem jak wstawał do walki, że coś jak by lekko tak hmmm “pociągało” ale nie do końca pociągnięcie to już wiedziałem że któryś właśnie puścił sobie szew. Ale na spokojnie jak mój lekarz mówił, wszystko wypadnie tylko myć się normalnie żeby one też się moczyły i mydełkiem szarym wiadomo :)

pbsot

Active member
@Podlasianin ja po 19 dniach już nie miałem , część wypadła sama a częśc ją usunąłem , jak w ciągu kilku dni ci nie wypadną to sam je usuń zdezynfekuj najpierw cążki pensete i jedziesz z tematem , wyglądają że bardzo łatwo będzie je usunąć , ewentualnie te przy wędzidełku narazie zostaw bo tam zawsze najwolniej się goi 😆