• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie 1 dzien czy wszystko ok

olekf646

Well-known member
Unosisz się bez powodu a potem piszesz o agresji jakiejś, to że sobie żartowałem nie znaczy że masz prawo pisać do mnie wulgarnie, ja ci nic złego nie zrobiłem, walisz konia 10 dzień po zabiegu i płaczesz że szukasz pomocy, zrobiłeś głupotę i tyle, zamiast odpoczywać to się sprzeczasz ze mną mimo że wiesz że mam rację, przecież ja się nie naśmiewam z ciebie tylko chciałem ci pokazać tym komentarzem że robisz głupio, o czym sam chyba wiesz, jak kobiety jesteście teraz wy faceci, chodzisz na siłownię żeby być męskim bardziej a wybuchasz po jakimś komentarzu, gdzie wiesz że ktoś ma rację, wyczułes ironię bo głupi nie jesteś i się oburzasz, że tak nie wolno, wolno, jak ktoś robi głupio to wolno mu to powiedzieć, lez w łóżku i czekaj aż się wygoisz, tylko opuchlizna, ale jak znowu zwali to się rozejdzie i będzie brzydko wyglądać

pbsot

Active member
@water Sorry kolego ale Olek ma tutaj w 100% rację . Weź trochę pomysł na przyszłość zanim napiszesz bo robisz z siebie idiotę .Po zabiegu powinieneś odczekać minimum 2-3 tygodnie az rana całkowicie się zagoi zanim wrócisz na siłownię. Ja wróciłem po 3 tygodniach i było okay ale pierwsze dni i tak uważałem . Co do walenia konia to jest oczywiste że nie powinieneś tego robić a jak już to zrobiłeś to trzeba było to zostawić dla siebie a nie wejść tutaj i się chwalic zdjęciem na którym tak naprawdę nic nie widać , nie wiem czy myślałeś że ktoś cię tutaj pochwali że walisz gruchę mając jeszcze szwy ? Nie powinieneś wgl teraz nawet o tym myśleć i doprowadzać do nie potrzebnych wzwodów bo to tylko spowalnia twój okres gojenia , fakt że w nocy są wzwody ale na to nie mamy wpływu . Dla przestrogi wrzucam zdjęcie kolegi z zagranicznego forum jak skończyło się u niego walenie konia po 2 tygodniach może coś ci to otworzy oczy . https://imagehost.pl/image/img-5095.e3N2r

water

Member
ej ziomek gdzie ja płaczę powiedz mi, chciałem po prostu się spytać czy mam powody do obawy. Wiem że zjebałem nie musisz mi tego pisać, pytałem o konkrety czy to zwykła opuchlizna czy coś gorszego a nie o jakąś zjebana docinke w moją stronę

water

Member
@water Sorry kolego ale Olek ma tutaj w 100% rację . Weź trochę pomysł na przyszłość zanim napiszesz bo robisz z siebie idiotę .Po zabiegu powinieneś odczekać minimum 2-3 tygodnie az rana całkowicie się zagoi zanim wrócisz na siłownię. Ja wróciłem po 3 tygodniach i było okay ale pierwsze dni i tak uważałem . Co do walenia konia to jest oczywiste że nie powinieneś tego robić a jak już to zrobiłeś to trzeba było to zostawić dla siebie a nie wejść tutaj i się chwalic zdjęciem na którym tak naprawdę nic nie widać , nie wiem czy myślałeś że ktoś cię tutaj pochwali że walisz gruchę mając jeszcze szwy ? Nie powinieneś wgl teraz nawet o tym myśleć i doprowadzać do nie potrzebnych wzwodów bo to tylko spowalnia twój okres gojenia , fakt że w nocy są wzwody ale na to nie mamy wpływu . Dla przestrogi wrzucam zdjęcie kolegi z zagranicznego forum jak skończyło się u niego walenie konia po 2 tygodniach może coś ci to otworzy oczy . https://imagehost.pl/image/img-5095.e3N2r
Chyba po to jest te forum żeby się pytać jak się czegoś nie wie ale może się mylę

olekf646

Well-known member
ej ziomek gdzie ja płaczę powiedz mi, chciałem po prostu się spytać czy mam powody do obawy. Wiem że zjebałem nie musisz mi tego pisać, pytałem o konkrety czy to zwykła opuchlizna czy coś gorszego a nie o jakąś zjebana docinke w moją stronę
nie masz powodu do obaw, rób tak dalej 😁 teraz napuchło a potem kto wie🤣 mamy przejmować się ześ zwalił konia?

water

Member
stary pisze po raz ostatni gdzie ja napisalem zebyscie mi wspolczuli ???? Chcialem sie spytac o to co sie STALO . Nie dociera to do ciebie?

olekf646

Well-known member
Jeju, no daj już spokój, nic się nie stało, fiut będzie ok, lekko napuchło,ja miałem 3 razy taką opuchliznę i zeszlo

Neymarek

Member
Szczerze to nie wyobrażam sobie, jak można "walić konia" mając szwy jeszcze. Rozumiem ciśnienie i wszystko, ale to Twoje zdrowie i Twój sprzęt :D No myślę ,że raczej każdy te 3 tygodnie powinien się wstrzymać, aby ta rana się zamknęła. Ja na siłownię wróciłem po 4,5 tygodnia (2x byłem na minimalnym treningu bez biegania, ciężar minimalny i ćwiczenia bez obciążania dołu). Po 5 tygodniach już wrzuciłem normalny trening i jest wszystko git.

Jak wypadną szwy to w miejscu szwów na 99% pojawią się nieprzyjemne grudki, a to wszystko za sprawą tego ze sobie zwaliles. Możliwe ze ten jeden moment uniesienia będzie cię kosztował podejścia do poprawy zabiegu. @olekf646 wlasnie nie będzie Ok bo opuchlizna pewnie zejdzie a linia szycia nieodwracalnie na tym ucierpi

pbsot

Active member
@olekf646 zapomniales dodać że kolega nie potrafi wziasc na klatę konstruktywnej krytyki , oczekiwał chyba pochwały że wali konia że szwami ale poszło ta w inną stronę , na zagranicznych forach jest to samo nikt tego nie chwali a wręcz odwrotnie, gościu sobie zwalił i tak mu rozwalilo 😂

olekf646

Well-known member
Mi też Jacek drabina opowiadał o gościach co na drugi dzień uprawiali seks z partnerką, bo się im zachciało, ale nie oceniał tego, robił zabieg od nowa i tyle, tak to bywa

dwaosiem

Member
Nic się nie dzieje, lekka opuchlizna. Na forum łatwo napisać, ale pewnie niektórzy zapomnieli jak to było u nich po zabiegu :D. Ja miałem podobnie, po jakiś 2 tygodniach też sobie musiałem ulżyć, nie dało się po prostu normalnie funkcjonować. Na szczęście również skończyło się tylko na lekkiej opuchliźnie. Nie zmienia to faktu, że jak masz pecha możesz sobie naprawdę bardzo zaszkodzić, potraktuj to jako ostrzeżenie. Dziwne tylko, że lekarz nic Ci nie mówił. Co do siłowni i innego wymagającego sportu - ja miałem zakaz na miesiąc.

Trzeba liczyć na to żeby się nie pojawily grudki w linii szycia w miejscu szwów. Rana jest świeża jak poruszasz szwami to naruszasz jej wewnętrzną strukturę i od tego momentu proces regeneracji ulega zmianie. O ile blizna po takim czasie jest już wstepnie zagojona, o tyle to nie oznacza ze jest zagojona całkowicie. Jak walisz, to pewnie na obwodzie pomiędzy szwami nic się nie wydarzy, ale tarciem w miejscach szwów (tarcie szwów o strukturę wewnętrzna rany) naruszasz te punkty i powodujesz ze rana może się w tych miejscach regenerować dłużej… Finalnie scenariusz może być taki, ze jak zdejmie szwy to blizna będzie wyglądała super. Miejsca gdzie są szwy będą miały spowolniona regenerację i nagle powiedzmy tydzień dwa po zdjęciu szwów, kiedy te miejsca się zregenerują to wyskoczą grudki. Jakby był po metodzie stapler to dałbym 100% na wystąpienie takiego scenariusza, a ze jest szycie klasyczne i nie wiem czy te szwy klasyczne maja takie właściwości jak te metalowe zszywki to nie dam gwarancji ze tak bedzie.