• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nawracające stany grzybicze/zapalne

warzonik93

New member
Dzień dobry,

Od lat mam nawracające stany grzybicze/zapalne żołędzi i napletka, najczęściej występujące po masturbacji. Po seksie rzadko się zdarza..
Higiena jest utrzymywana mimo to takie stany nawracają raz bardziej raz mniej uciążliwe, zaraz po pojawieniu się zaczerwienienia stosuje maść Clotrimazolum i po paru dniach jestem "czysty".

Jakieś rady ? Pomysły ?

Pozdrawiam :/

kosmos

Member
Szczerze , to sam borykam się z nawracającymi infekcjami , tylko wcześniej niby sam clitrimazolum wystarczał "niby" zrób wszystkie badania krwi , posiew nasienia , wymazu z prostaty , gdzieś coś musi być przyczyną , albo po prostu twoj organizm tak reaguje na jakieś osłabienie , i twoje własne bakterie i grzyby ci to nadkarzaja. Ja ostatni raz próbuje to bez obrzezania ,ale szczerze , to po 5 latach walki po prostu myślę że trzeba to przejść i obrzezać się i mieć spokój ... Spróbuj dawkować witaminę D i probiotyk żeby odbudować florę bakteryjną,
A i nie idź do pierwszego lepszego urologa ,bo jak ja poszedłem kiedyś do jednej z bólem jądra ,to mi powiedziała że mężczyźni czasem odczuwają takie fantomowe bóle ...... Po badaniach u innego lekarza okazało się że mam bakterie jakąś w nasieniu i od tego boli . Także sprawdzony lub polecany urolog ....

marcelus

Active member
Jak grzybica to w parze ida pasozyty, wyslij kal do jednego z labu ktory sie tym zajmuje. Clotrimazolum trzeba brac w parze z itraconazolem albo flukonazolem. Daj tez kal, na obecność grzybow do brussa. Robiles morfologie? Przy pasozytach eozynoflie sa podniesione.

Sig

Member
Od nadużywania kremu mogą się zrobić permanentne przebarwienia. Po obrzezaniu nie będziesz mieć wilgotnego środowiska przyjaznego rozwojowi problemów. Nie jestem lekarzem, mówię o własnych doświadczeniach. Żałuję że tak późno to zrobiłem, usunąłem wewnętrzny na którym miałem problemy ale myślę że mogłem usunąć nawet zewnętrzny i sprawa by się sama uspokoiła. Wymazy pokazywały że wszystko jest ok

kosmos

Member
To samo jest u mnie co jakiś czas coś się dzieje , a wymazy pokazują że jest ok . A gdy coś się dzieje wystarczy że lykne kilka tabletek antybiotyku "duomox" i wszystko wraca do normy