• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nawracające stany grzybicze/zapalne

warzonik93

New member
Dzień dobry,

Od lat mam nawracające stany grzybicze/zapalne żołędzi i napletka, najczęściej występujące po masturbacji. Po seksie rzadko się zdarza..
Higiena jest utrzymywana mimo to takie stany nawracają raz bardziej raz mniej uciążliwe, zaraz po pojawieniu się zaczerwienienia stosuje maść Clotrimazolum i po paru dniach jestem "czysty".

Jakieś rady ? Pomysły ?

Pozdrawiam :/

kosmos

Member
Szczerze , to sam borykam się z nawracającymi infekcjami , tylko wcześniej niby sam clitrimazolum wystarczał "niby" zrób wszystkie badania krwi , posiew nasienia , wymazu z prostaty , gdzieś coś musi być przyczyną , albo po prostu twoj organizm tak reaguje na jakieś osłabienie , i twoje własne bakterie i grzyby ci to nadkarzaja. Ja ostatni raz próbuje to bez obrzezania ,ale szczerze , to po 5 latach walki po prostu myślę że trzeba to przejść i obrzezać się i mieć spokój ... Spróbuj dawkować witaminę D i probiotyk żeby odbudować florę bakteryjną,
A i nie idź do pierwszego lepszego urologa ,bo jak ja poszedłem kiedyś do jednej z bólem jądra ,to mi powiedziała że mężczyźni czasem odczuwają takie fantomowe bóle ...... Po badaniach u innego lekarza okazało się że mam bakterie jakąś w nasieniu i od tego boli . Także sprawdzony lub polecany urolog ....