• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nadwrażliwość żołędzi

Domin

New member
Serwus. Pytanie do was panowie, zmagam się z nadwrażliwością żołędzi byłem u urologa ale w innej sprawie przy okazji powiedział że nie ma problemu co do stulejki chyba że nie będę ściągać napletka teraz w większości przypadków normalnie go ściągam ale jest go grubo no chyba że przy wzwodzie wtedy jest problem jak zejdzie to mam wrażenie że jest za ciasny ( w okół podstawy żołędzi) mniejsza o to

Problem polega na tym że jak już parę razy sobie ten napletek ściągnąłem to jest problem z nadwrażliwością cholerny ból i dyskomfort szukam sposobu żeby temu zaradzić czytałem parę artykułów wiem że najlepiej go " zahartować" gdzieś tam wyczytałem że na żołądź stosuje się octenisept tylko że na stany zapalne i bakteryjne. Przechodząc do sedna to pytanie brzmi tak czy ten octenisept mogę stosować i czy zmniejszy w jakikolwiek sposób tą wrażliwość warto też zaznaczyć że jak ściągnę napletek to ta ściągnięta część też jest bardzo wrażliwa.
Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc

Ps. Mam 16 prawie 17 lat

Trolo

Well-known member
Proponuję częste zsuwanie napletka w spoczynku, podczas sikania, mycia(dotykanie i mycie żołędzi, we wzwodzie, nawilżasz rękę kremem, oliwką i dotykasz żołądź, jezdzisz po niej ręką i ładnie sie zahartuje.

Domin

New member
Jeszcze pytanie co do tego napletka jak wspomniałem wcześniej przy w zawodzie jest nie wiem jak to nazwać ale jest jakby ciasny i zapomniałem dodać że urolog powiedział że napletek jest zgrubiony i przypisał mi maść że sterydem chyba bezosan albo bezodan coś w tym stylu szczerze mówiąc to użyłem go może z 5 razy a tak to sobie go sam naciągałem i nie wiem co z tą ciasnotą bo urolog powiedział że może dojść do czegoś tam i że może nie dopływać krew i że jest możliwość że go z powrotem nie "założę" i będzie potrzebna operacja jest sposób na tą "ciasnotę"?

Dawid88

Active member
Masz prawie 17 lat i nie zsuwałeś napletka za żołądź? To już jest podejrzane, stawiam że masz ciasno i tak - zsuwaj napletek do końca przy każdej okazji tak jak kolega @Trolo radzi. Co do ciasnoty i czegoś tam lekarz ostrzegał przed czymś co nazywa się załupek, gdy we wzwodzie jest ciasno i napletek się zablokuje. A octenisept to środek do odkażania jak woda utleniona.

Domin

New member
@Dawid88 ściągałem napletek już wcześniej tyle że nie dawało rady do końca w tym sęk od niedawna może roku albo dwóch mi czas strasznie szybko leci u urologa byłem w wieku 15 z czego co pamiętam

JanKowalskiGOOG

New member
Możesz pójść z tym znowu do urologa, zrobić zdjęcia jak wygląda to w zawodzie i on zadecyduje. Pewnie maści albo w ostateczności obrzezanie( nie jest to coś złego ). Co do nadwrażliwości tak samo miałem jak ty i po prostu przy każdej kąpieli ściągałem napletek i dokładnie go myłem. Octeniseptu nie używaj bo bardzo wysusza i u mnie po pewnym czasie dostaje uczulenia, też go wycofują powoli.

Trolo

Well-known member
Załupek powstaje gdy masz stulejkę całkowitą i zsuniesz napletek w spoczynku.
We wzwodzie, a nie zawodzie, bo zawód to może być np miłosny, albo zawód murarz, adwokat, elektryk, mechanik samochodowy itp.
Jeżeli zsuniesz we wzwodzie to czekasz aż opadnie i wtedy nasuwasz.