• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moje obrzezanie w Niemczech....

Torcider66

New member
Tydzień temu miałem robione obrzezanie całkowite w Niemczech... Efekty jak na zdjęciach. Zastanawiam się czy nie pozwać lekarza Zdjęcia . Czy można to jakoś naprawić. Zrobić ponowne szwy? W miejscach zaznaczonych na fioletowo rana się rozchodzi i krwawi. Bardzo proszę o pomoc!

olekf646

Well-known member
Spokojnie, to się zrośnie, poczekaj bo może nie będzie tak źle jak myślisz, widać że miałeś napletek sklejony z żołędziem, może się inaczej nie dało

Dawid88

Active member
No przykre, wymaga czasu taka rana, ale też kolejny przykład, że lepiej nie zwlekać ze zrobieniem porządku w obrębie własnego fiuta.

pbsot

Active member
Narazie tak jak Olek napisał dał bym temu więcej czasu , widziałem na redit dużo gorzej to wyglądało a po 2-3 miecach ładnie się wygoilo i było okay teraz tylko kwestia dobrze o to zadbać szczególnie jak rana się rozchodzi .

Polecan trzymać małego praktycznie cały czaś w opatrunku :)
Ja robie tak :
1.Pod prysznicem najpierw caly sie myje później ściągam opatrunek myje małego szarym mydłem .
2. Delikatnie susze ręcznikiem i suszarka do włosów ale samym powietrzem bez temperatury .
3.Aplikuje help4skin .
4.Na podkład idzie parafinowy opatrunek z gazy dzięki temu zasniechnieta krew itp nie przyklejaja sie do szwów krwi itp.
4.Kompres jałowy jak nie masz może być też kompres z włókniny ale jałowe bedą lepsze .
5.Owijam wokół penisa na łączeniu sklejam tasma medyczna .
6.Dodatkowo kilka pasków tasmy w poprzek zeby przypadkiem opatrunek sie nie zsunął .
7. Owijam opaską podtrzymująca(Opaska kohezyjna Hartmann ) , tak naprawdę używając tego 6 krok możesz pominąć jak chcesz .
Ja opatrunek zmieniam 2 razy dziennie .

Jak będziesz go trzymał zawiniętego to ci przy okazji oponka się zmniejszy i szybciej się wygoi 🙂

piotr149

Member
a jak na dzień dzisiejszy coś zeszła opuchlizna ? Jakieś zmiany ? Bo jak tydzień po zdjęcia zrobione, to tak średnio bym powiedział, blizna na pewno będzie bardziej kwestia jak duża i estetyczna może nie być źle, a może być do kitu.