• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Mój sprzęt 4 lata po obrzezaniu

piciu1988

Active member
Hej! W grudniu minęły 4 lata po obrzezaniu całkowitym high&tight.

wrzucam poglądowo fotki w spoczynku i we wzwodzie

Ogólnie jestem zadowolony i z perspektywy czasu zrobiłbym to samo.

Operacja wykonana przez doktora Tondela w Poznaniu.

Ostatnia edycja:

piciu1988

Active member
Trochę wciąż za dużo skóry w spoczynku, ale poza tym fajnie.
Tak, to prawda. Kilka miesięcy po zabiegu było gorzej, tzn miałem tam lekka opuchliznę, która na dobrą sprawę zniknęła ok pół roku po obrzezaniu. Konsultowałem to i wiem, że mógłbym z mojego high zrobić low wycinając pozostawiony napletek wewnętrzny ale nie zdecydowałem się na to.

Troche luźnej skóry w spoczynku oznacza więcej miejsca żeby mógł urosnąć 😜

kolejne cięcie to kolejna kasa i nieodwracalny efekt, wycięcie tego fragmentu mogłoby spowodować „podciągnięcie” moszny we wzwodzie i optyczne skrócenie członka.
Każdy z nas wie, że to ile skóry widać w spoczynku zależy od tego jak aktualnie penis jest „skurczony”. Czasem w spoczynku wygląda na większego, czasem skurczy się bardziej 🥶

amenek5

Active member
Właśnie ostatnie zdjęcie mnie zaciekawiło, bo czasami mam dość podobnie, nawet powiedziałbym że gorzej. Ale podobnie jak u ciebie , u mnie w zwodzie też się wszystko ładnie uciąga i jest cacy, i również bałbym się ryzykować kolejnym zabiegiem żeby to poprawić

piciu1988

Active member
W moim przypadku początki po wygojeniu trochę mnie stresowały czyli powiedzmy od miesiąca po do dobrych 5-7 miesięcy

Nawet poruszałem temat tu na forum bo przez ten czas utrzymywała mi się mini oponka czy powiedzmy opuchlizna w miejscu blaszki napletka wew.

Doktor na kontroli nie widział tego problemu i wspomniał o tym, że można to poprawić robiąc właśnie z tego bardziej „low”

Skonsultowałem to z innym lekarzem polecanym wtedy tu na forum i odp była podobna. Stwierdziłem że przed decyzją o ponownym cięciu wolę zaczekać pół czy nawet cały rok.

Nie ma dwóch identycznych penisów, nie uważam żeby lekarz popełnił jakiś błąd, tak to wyszło u mnie i tak to wygląda po… sam chciałem ten styl

penis po takim cięciu zmienia się i nawet rok może zająć gojenie - tej teorii się trzymam

amenek5

Active member
Penis to się może zmieniać nawet od pogody. Ja mam lekka oponkę czasami a czasami nie. I że tak powiem. Tylko cholera wie dlaczego tak jest 😅

Ostatnio edytowane przez moderatora:

thefatoftheland

New member
Tak, to prawda. Kilka miesięcy po zabiegu było gorzej, tzn miałem tam lekka opuchliznę, która na dobrą sprawę zniknęła ok pół roku po obrzezaniu. Konsultowałem to i wiem, że mógłbym z mojego high zrobić low wycinając pozostawiony napletek wewnętrzny ale nie zdecydowałem się na to.

Troche luźnej skóry w spoczynku oznacza więcej miejsca żeby mógł urosnąć 😜

kolejne cięcie to kolejna kasa i nieodwracalny efekt, wycięcie tego fragmentu mogłoby spowodować „podciągnięcie” moszny we wzwodzie i optyczne skrócenie członka.
Każdy z nas wie, że to ile skóry widać w spoczynku zależy od tego jak aktualnie penis jest „skurczony”. Czasem w spoczynku wygląda na większego, czasem skurczy się bardziej 🥶
Jest idealnie, wytniesz więcej to możesz mieć problem, bo będzie za mało skóry, no i kolejny zabieg to możliwość powikłań i brzydki efekt, tutaj jest serio idealnie, też mam we wzwodzie ładnie rozłożony napletek wewnętrzny, a spoczynek nie jest istotny

MoimZdaniem

Active member
fajnie zrobiony kutasek - korzystaj. A i super sprawa ze wrzuciłeś zdjęcia po tych kilku latach. Brakuje takich zachęcających postów
Zgadza się. Ale komu by się chciało wracać na forum po kilku latach, kto pamięta aby dać nowe zdjęcia. Zastanawiam się czy dobrze zrobione obrzezanie w stylu H&T i dorosłego może z czasem wyglądać jak typowy amerykański penis.