• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Masturbacja

piotrek1607

New member
Panowie ja z pytaniem jestem już po zabiegu 5tyg i myślę że już jakieś walenie można zrobić więc jak trzymać kutasa i jak się bawić nim? Bo wcześniej wiadomo był napletek i on robił robotę

pierniq

Active member
Ten znowu zaczyna 😂😂

@arek a Oczywiście, że warto. Masturbacja pomaga w redukcji napięcia, poprawia nastrój i sprzyja zachowaniu równowagi hormonalnej, ale także może pozytywnie wpływać na zdrowie prostaty.
Ponadto masturbacja i częste wytryski mogą zmniejszać ryzyko raka prostaty!

@piotrek1607 Na pewno użyj czegoś co pomoże nawilżyć penisa. A poza tym standardowo góra dół na początek będzie okej ale jednak ostrożnie na tym etapie. Masz żołądź na wierzchu, korzystaj z tego.

arek a

Member
@arek a Oczywiście, że warto. Masturbacja pomaga w redukcji napięcia, poprawia nastrój i sprzyja zachowaniu równowagi hormonalnej, ale także może pozytywnie wpływać na zdrowie prostaty.
Ponadto masturbacja i częste wytryski mogą zmniejszać ryzyko raka prostaty!
Masturbacja powoduje, że mózg dostaje zbyt dużo ,,hormonu przyjemności " (dopaminy) za darmo, przez to przestaje nam się chcieć starać o cokolwiek, np. sport, nauka itp.

Działa jak narkotyk na stres, zamiast radzić sobie z problemami w szkole czy w domu, uciekamy w chwilową przyjemność.
To sprawia, że stajemy się słabsi psychicznie, bo nie potrafimy inaczej opanować nerwów.

Powoduje ,,zamułę, " bo częste powtarzanie tej czynności męczy układ nerwowy, co objawia się brakiem skupienia, gorszą pamięcią i ciągłym uczuciem niewyspania.

Psuje relacje z innymi, bo człowiek zamyka się w sobie i traci naturalną potrzebę szukania prawdziwej bliskości.
Z czasem trudniej jest zbudować normalny związek, bo realna osoba nie wygrywa z łatwym i szybkim bodźcem.

pierniq

Active member
Odstaw to co bierzesz… nikt nie mówi o uzależnieniu tylko zdrowym podejściu do tematu. Wszystko w nadmiarze może spowodować takie problemy, natomiast sama masturbacja nie powoduje takich rzeczy które wymieniasz. Jest to po prostu nieprawda.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kondzio26

Active member
Masturbacja z umiarem jest w porządku. Jakoś trzeba od czasu do czasu. Niektórym takim jak ja nigdy nie będzie dane współżyć z kobietą więc od czasu do czasu trzeba zwalić inaczej bym zwariował. Raz na tydzień jak zwalę jest ok. Dawniej waliłem częściej ale teraz wystarczy mi raz na tydzień i jest przyjemnie zwłaszcza jak robię masturbację "przerywaną" tzw.edigng wtedy jest super orgazm i wytrysk. Też nie mam napletka i używam żelu z durexa do trzepania

pierniq

Active member
Okej czyli nie masz. Z drugiej strony czyli? Kleru? 😂
Koniec rozmowy ✌️

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry