• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Liszaj twardzinowy

ser

New member
Cześć, chodzę po lekarzach w Warszawie od pół roku ostatnio. Jestem obrzezany! Stwierdził dermatolog liszaja żadne kremy nie pomagają!

ser

New member
Cześć, ja mam to od kilku lat. Nigdy tego nie miałem na żołędzi tylko poza, 3 lata temu obrzezałem się i nic, tylko zeszło na dół. W marcu zrobiłem drugie obrzezanie! bardziej ciasne obrzezanie i chururg urolog wytnął zmianę. I nic, poszło jakby na dół, byłem u kilku dermatologów i urologów - stwierdzili liszaj. Ale on jest nietypowy. Pojawia sie tylko podczas seksu, pęką skóra do krwi w jednym miejscu i na około podraźnia się skóra. po tem powoli to się uspokaja i jak przyjedziesz do lekarza kilka dni po seksie to nic nie widać! No może oprócz małej blizny, która przy erekkcji się rozszera i sączy krwią!

szymoson294

New member
@ser szkoda że odrazu Ci wszystkiego nie wycięli za pierwszym razem, stwierdzili że liszaj na oko czy był wycinek do hostopatologi oddany, bo to różnica. Podeślij fotki bo nic ci tu nie wymyślimy. Sam też możesz sobie porobić sesje przed pójściem do lekarza.

ser

New member
Wszyscy na oko, ostatnio dermatolog powiedział że można zrobić wycinek - ale co to da? Tak powiedział. Urolog zaproponowała terapię fotodynamiczną, dermatolog z tym się zgodził, bo maści nie pomagają

ser

New member
Sesję robiłem i urolog ta u której ostatnio byłem - uwaznie to obejrzała, bo jest dziwny ten liżaj. Nia mialem go na żołędzi i nie było żadnych białych plam itp

szymoson294

New member
@daj zdjęcia jak mówiłem , wycinek danci to że będziesz wiedział z czym się mierzysz , jeśli nie masz zbieleń nie musi być to liszaj

ser

New member
@ser szkoda że odrazu Ci wszystkiego nie wycięli za pierwszym razem, stwierdzili że liszaj na oko czy był wycinek do hostopatologi oddany, bo to różnica. Podeślij fotki bo nic ci tu nie wymyślimy. Sam też możesz sobie porobić sesje przed pójściem do lekarza.
nie wiem jak wysłać zdjęcia

szymoson294

New member
@ser i nie rób podpisów pod każdym możliwym postem jeśli nie napiszesz nic konkretnego i nie zapiszesz zdjęć , wstaw zdjęcia opisz historię leczenia jak długo co stosowałem , dopiero możemy Ci pomoc , a jak nie to będziesz bujał się dalej z problemem sam

domel

New member
@szymoson294 mam liszaj twardzinowy na żołędziu. Jestem po zabiegu obrzeżania całkowitego (na napletku był również), ale pozostał jeszcze właśnie na żołędziu. Byłem u dermatologa w Warszawie, stwierdził, że obrzezanie było dobrym krokiem, a na żołędziu nie jest źle i to wyleczymy. Ale prowadzę jeszcze kurację inną maścią po obrzeżaniu i zaproponował, żebym się stawił na wizytę jak już zakończę poprzednia maść.

domel

New member
@szymoson294 na twoim miejscu zrobiłbym to. Być może go powstrzymasz. Ja bardzo żałuję, że tak zwlekałem. Na razie muszę skończyć kurację po obrzeżaniu i dopiero zacznę stosować maść - mam się stosować ponownie na wizytę do dermatologa.