• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Kraków pomoc przy wyborze metody

Stulejka1212

New member
Witam. To mój pierwszy post na forum i chciałem prosić o pomoc i poradę.
mam stulejkę. Wydaje mi się że częściową ? Bo we wzwodzie napletek schodzi do połowy żołędzia i dalej nie ma szans. Będę robił zabieg obrzezania z tym że nie jestem pewny jaki styl wybrać. Myślałem o tym gdzie blizna jest blisko żołędzia i nie chciałbym żeby było bardzo ciasno bo obawiam się że później w czasie w zwodu może być za duże napięcie. Jeśli się mylę proszę o poprawienie. Napletka jest myśle nie za dużo nie za mało. W spoczynku nie wisi nie wiadomo ile jest myśle optymalnie. Druga sprawa czy ktoś ma opinie na temat lekarzy z Krakowa ? Widziałem jakiś doktor Drabina ale jedna jego opinia na znanym lekarzu o obrzezaniu jest negatywna. Podobno lekarz w porządku ale wygląd po zabiegu kiepski. Myślałem udać się do doktora Paweł Pilch albo Michał Swolkeń. Ktoś coś słyszał o nich ? Obrzezanie byłoby klasyczne skalpelem. Słyszałem że styl nie dla każdego jest odpowiedni ten sam i lekarz może zadecydować o odpowiednim bo u jednego będzie lepsze ciasne a u innego luźne to prawda czy upierać się przy swoim ?
o zostawianie tej blaszki wewnętrznej mógłby ktoś opisać ? Co to dokładnie znaczy i ile tego zostawić ? Pozdrawiam

Dawid88

Well-known member
Witaj. Gratulacje, że wiesz, że masz stulejkę ;) dr Drabina to jeden z trzech najbardziej polecanych w kraju. Ile widziałeś penisów, które zrobił i kiepsko wyglądają? Czy ciasno czy luźno to kwestia tego ile trzeba wyciąć, żeby nie zostało przewężenie.

Stulejka1212

New member
Dzięki za odpowiedź na pytanie 😄 nie widziałem żadnego tak samo jak i żadnego robionego przez panów o których pytałem. Jedyne co widziałem to zdjęcia na stronie doktor Chomicz którą każdy chwali ale nie uśmiecha mi się gonić 500km w jedną stronę chociaż to nie jest jakiś problem tylko jeżeli później jest jakaś kontrola za kilka dni a pewnie jest to mam 2 wycieczki po 1000 km w ciągu tygodnia pytanie czy warto czy lepiej zrobić na miejscu żeby w razie czego mieć lekarza pod ręką ? O tym doktorze Drabina jak pisałem jedna opinia o stulejce była na znanym lekarzu i ktoś pisał że człowiek w porządku ale efekt nie taki jak trzeba. Tutaj na forum też jedną taką opinie mi się wydaje przejrzałem. Robiłeś u niego i możesz polecić ? Generalnie problem jest taki że lekarze mają po 200 czy nawet 500 pozytywnych opinii na znanym lekarzu a jak wpiszesz w lupę obrzezanie czy coś podobnego to zero. Nikt się nie chwali po zabiegu czy lekarz się spisał ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pierniq

Member
Moim zdaniem nie warto. Doktor jest bardzo droga (płaciłem ponad dwukrotnie mniej niż jej oferta) plus jeśli masz taką odległość do pokonania to warto się zastanowić dwa razy. A jeśli ktoś ma dużo pacjentów to też nie wiem jak z tym podejściem do każdego, bo się trochę robi masówka. Ale nie oceniam, wybór każdy musi dokonać samodzielnie. Kraków czy okolice też z pewnością mają co zaoferować. Zależy też od stylu który preferujesz i na czym Ci zależy.
Wiem, że zaraz tu będzie nalot obrońców Pani Chomicz, dlatego uprzedzam że to tylko moje zdanie i subiektywne odczucia i nie muszą mieć pokrycia w waszych doświadczeniach.

Stulejka1212

New member
Ja osobiście myśle że wycieczka 1000km to za dużo. Kwota 4500 to też nie mało. W Krakowie 3000 zabieg i plus że jest się na miejscu. Jak dojdzie jakaś wizyta kontrolna to już ładne wycieczki się robią. Zawsze jest ryzyko ale jak ktoś ma sporo dobrych opinii ogólnie nie akurat w temacie obrzezania to może nie jest jakimś partaczem. Zauważyłem tylko że lekarz odradza obrzezanie laserem i poleca klasykę. Tak samo widziałem ktoś pisał o doktorze Drabina że ma argumenty za klasyką i nie chętnie robi laser. Ten laser jest faktycznie taki cudowny ? Mi lekarz mówił że z tym szybkim gojeniem i nie to co pisze że to dużo lepsze to trochę przesada wcale takiej przepaści nie ma w gojeniu

pierniq

Member
Nie wiem bo nie miałem laserem. U mnie tradycyjnie skalpel plus lekarz zamykał naczynka kauteryzatorem czy czymś takim, na zasadzie koagulacji lub czymś podobnym. Dokładnie nie pamiętam. Nie miałem żadnych krwawień po zabiegu a wszystko przebiega świetnie moim zdaniem (przynajmniej jak do tej pory a jestem prawie 4 tygodnie po zabiegu).
Ryzyko jest zawsze choć prawda, że jeśli wybierzesz kogoś uznanego to szansa że coś zepsuje sie zmniejsza ale nie znika.

Stulejka1212

New member
Dzięki. Tak samo lekarz mówił. Jednemu się szybciej zagoi innemu wolniej. Druga sprawa myśle że jak lekarz namawia na skalpel zamiast zrobić zabieg staplerem który trwa polowe tego czasu albo laser to raczej musi to umieć i dobrze się czuć w tej metodzie bo w innym przypadku szedł by jak najszybciej byle zrobić i następny proszę.

Takitamx

Member
Cześć, robiłem w tym roku i doktora Drabiny i zarowno z wyglądu jak i funkcjonalności jestem bardzo zadowolony.Koszt znacznie niższy niż u dr Chomicz.

Stulejka1212

New member
Kurde to tanio bo jak widzę to 2-3 ceny a on taki polecany i cena przez pół z tego co piszesz

Ostatnio edytowane przez moderatora: