• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Kolejne rozkminy - plastyka napletka

Jak to wygląda z plastyką napletka? Jaka jest szansa na powodzenie?
Gdzieś czytałem, że ponad 20% się nie udaje i zostało to określone jako dużo...
To wychodzi, że 80% się udaje.

Zacząłem się teraz zastanawiać nad tą plastyką napletka, bo przypomniala mi się pewna historia.

Kiedyś wrastał mi się paznokiec u stopy. Stan zapalny, ropa i takie tam.
Poszedłem do chirurga prywatnie. Pani wycięła klinowo kawałek paznokcia z boku, wszystko ładnie się zagoiło, szwy zdjęte i kazała iść do podologa żeby założyć klamry.

Idę do podologa też prywatnie, a podolog mówi, że przez opuchlizne i blizny po zabiegu[teraz już ich nie ma], że nie ma jak założyć przez to klamer i zaleca plastykę wałów okołopaznokciowych[nierefundowanych na nfz], bo inaczej się będzie wrastać jak paznokiec odrośnie.

Wiecie co? Stwierdziłem, że skoro nie założy mi klamer to nie będę plastyki robić.

Mineły około 3 lata i nic, a nic się nie wrasta.

Wniosek? Czasami warto ryzykować i wierzyć sobie.

@Dawid88

Boje się wycięcia wszystkiego ;P
Skoro jest coś takiego jak plastyka i ludzie robią sobie operacje plastyczne twarzy i innych rzeczy, to czemu by nie zrobić plastyke napleta, chociaż spróbować, a nie tylko obcinać ;P

Obciąć zawsze można. Spróbować plastyki też ;P Nie ma co stracić. Jedynie hajs ;d

Tak jak niektórzy wariaci, zamiast leczyć ząb kanałowo to wolą wyrwać i wstawić implant.

@Dawid88

Boje się wycięcia wszystkiego ;P
Skoro jest coś takiego jak plastyka i ludzie robią sobie operacje plastyczne twarzy i innych rzeczy, to czemu by nie zrobić plastyke napleta, chociaż spróbować, a nie tylko obcinać ;P

Obciąć zawsze można. Spróbować plastyki też ;P Nie ma co stracić. Jedynie hajs ;d

Tak jak niektórzy wariaci, zamiast leczyć ząb kanałowo to wolą wyrwać i wstawić implant.
Z tym leczeniem kanałowo też dowaliles , leczenie kanałowe polega na zostawieniu martwego zęba na miejscu nie którzy poprostu nie chcą się bawić w dziadowa nie i robią odrazu implant. Rób co chcesz i nie pytaj innych już tu o rady bo każdy radzi jak może na swoim przykładzie bądź innych. Plastyka napleta jest w dorosłym wieku bez sensu co innego jakbyś był dzieciakiem. Wątpię byś był zadowolony z efektu ale to twoja sprawa , rób tak plastykę i tyle.