• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Jestem po zabiegu jedna dobę

Krzysiek.

New member
mój przyjaciel w końcu jest duży Hah nie no tak spuchł że to szok krwawi mi mocno, zaraz mam wypiskę od lekarza i przy obchodzie mi powiedział że żadnych opatrunków ani nic no nie chce mi się wierzyć w to gdzie widzę u każdego z forum że noszą nocą rano itp dostałem jedynie kartę która mówi mi że mam psikać octenispetem po sikaniu i to tylko przez 2 dni

Stul

New member
Ja opatrunek miałem przez kilka dni ale to dlatego że krwawilem, jeśli będziesz miał ból z powodu np ciągnięcia szwów to radzę dać jakis opatrunek żeby narazie nie narażać małego na otarcia które w moim przypadku bolały nawet w opatrunku, co lekarz to inna metoda leczenia

Loco12

Member
Opatrunek na noc pomagał mi z powstrzymaniem nocnych wzwodów, na świeżą ranę raczej lepiej zakładać, żeby właśnie nie doszło do jakichś przetarć czy uszkodzeń. Jest to jednak delikatna tkanka

Krzysiek.

New member
Właśnie chyba na wieczór zrobię opatrunek ale rano zdejmę. Dać po prostu gazy jałowe i przykleić plastrem do biodra czy jak to robiliście

mlodychlopak

New member
Ja opatrunek miałem tylko w dniu zabiegu (od południa do wieczora). Później chodziłem bez opatrunku, nie było dyskomfortu. Dzięki chodzeniu bez opatrunku rana szybko wyschła i szybciej się goiło. Niestety w opatrunku wszystko jest mokre.

bmk178

New member
Krzsiek -nie sciagaj opatrunku rano tylko zmień,kup sobie bandaż samoprzylepny w aptece,Ja tak zrobiłem i to był największy bład,fiut mi spuchł okropnie mało brakowało a leciałbym na Sor bo bałem się o szwy,

Krzysiek.

New member
o kurde teraz mnie nastraszyłeś Hah może po prostu nic z nim nie będę robił niech sobie odpoczywa tam w gaciach ale dyskomfort jest mega duży

Krzysiek.

New member
Ja opatrunek miałem tylko w dniu zabiegu (od południa do wieczora). Później chodziłem bez opatrunku, nie było dyskomfortu. Dzięki chodzeniu bez opatrunku rana szybko wyschła i szybciej się goiło. Niestety w opatrunku wszystko jest mokre.
I jak ogółem teraz to wygląda i kiedy miałeś zabieg bo jak narazie u mnie to wyglada obrzydliwie spuchnięte od strony wędzidełka i lewej strony w sumie prawa też za dobrze nie wygląda jak patrzę na inne zdjęcia z forum to mój wygląda porównując menelke pobitą z pod sklepu a wasze to mija kalifa

Ruuis

New member
Ja miałem mieć opatrunek przez 3 dni- i tak nosilem ale praktycznie wymieniając po każdym oddawaniu moczu bo się nie trzymał i przemakał. Po trzech dniach noszę już cały czas bez opatrunku jak mi zalecił lekarz. I jest ok. Wszystko się elegancko wygoiło

bmk178

New member
nie patrz na zdjęcia bo kazdy z nas to inny pacjent,u jednego sie goi moment u drugiego nie,jeden ma cięcie wyżej drugi niżej itd.Mi dopero dziś skonczyło się sączyć tzw woda ,opuchlizne zwalczyłem okładami z rumianku(była nie mała) najgorsze noce -jak się człowiek przebudzi to gały większe od karpia,ale z każdym dniem coraz lepiej.

Krzysiek.

New member
a okej dziej trochę lepiej na duchu a po ilu dniach można zacząć robić te okłady z rumianku bo gdzieś czytałem żeby też nie za szybko z góry dziękuję za odpowiedź

bmk178

New member
Już,ja robiłem 3x15 min rano ,po południu jeszcze raz,(4 torebeczki rumianku 100ml wody zaparzyć 15min,potem zmrozić i do dzieła)

Krzysiek.

New member
Okej dziękuję za odpowiedź
Ale nowy problem się pojawił ta noc to koszmar miałem z 5 zwodów przez 6 godzin wstałem a było dużo krwi cała gaza we krwi troszkę brzucha najprawdopodobniej pęknięty szew co myślicie zgłosić do lekarza czy to normalne a może zacząć robić opatrunki tylko na noc jakieś mocno ciasne aby zmniejszyć te zwody

bmk178

New member
tak jak pisałem wczesniej ,kup samoprzylepny bandaż(kohezyjny) on załatwi sprawe,noś w dzień i w nocy,dzieki temu szwy sie nie rozejdą i opuchlizna się zmniejszy,dziś jeszcze krwią sie nie przejmuj tez tak miałem,jak nawet pękł to i tak sie zrosnie