• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Gojenie

Vlad123

New member
Hejka, jestem właśnie 5 dzień po obzezaniu i mam pewne obawy co do gojenia się. Występuje silny ból przy obwodzie, że nie jestem w stanie dotknąć członka, nie mówię już o zmianie gazikow. Czy powinienem go ściskać gazikiem na siłę? Czy lepiej niech to oddycha jak najdłużej?
Pozdrawiam

DarQ

Member
Jeśli tylko to jest problemem, to to nie problem. Po prostu boląca rana. Owijaj i czekaj aż się lepiej zagoi. Co do siły...tak żeby nie powodowało bólu i dyskomfortu, nie za lekko, ale i nie na siłę.

Vlad123

New member
@DarQ dziękuję za odpowiedź, jeżeli o chodzi o ból, to tak jakby ktoś wbijał mi szpilki w przyrodzenie, nie jestem nawet w stanie tego owinąć. Dodam że cały zabieg miałem wykonywany staprelem i ten kołnierzyk tak jakby się zaczynał zarastac.

DarQ

Member
Miałem tradycyjne szwy, więc o odczuciach po staplerze niech się wypowiedzą inni. Może zszywki dają takie odczucia:unsure: Na przyszłość, jeśli coś Cię nie pokoi, albo chcesz coś przedstawić, lepiej to zrobić zdjęciami niż słowami.