• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Dyskomfort w okolicy jąder

kapson222

New member
Witam od około 4 tygodni mam dyskomfort podczas wysiłku,chodzenia uczucie ciągnięcia w prawej stronie promieniujące czasami wyżej.
Dodam, że przez te 4 tygodnie przez dosłownie 1 tydzień nic mi nie dokuczało, lecz znów wróciło.
Same jądra nie bolą mnie w żaden sposób.

Jestem zapisany do urologa, niestety termin najwcześniejszy który mam to 25 czerwiec i może ktoś z Panów miał coś podobnego i chciałby mnie trochę uspokoić z nerwów i stresu ?

toastt

Well-known member
Może być, tak jak doktor napisał. Ja dodam od siebie, że mnie też boli w pachwinie wysoko, ale przepukliny nie mam (ani palpacyjnie, ani na USG). Tam jest tak dużo mięśni, że to któryś z nich może boleć, tudzież prostata (oby nie, bo to jest dziadostwo straszne).

Na pewno mogę uspokoić, że cokolwiek by to nie było, to da się leczyć. Przepuklinę pachwinową elegancko operuje się laparoskopowo z wszczepieniem siatki i po dwóch tygodniach nie pamiętasz, że miałeś zabieg.

kapson222

New member
To coś poważnego? Po jakim czasie by ustąpiło jeśli rzeczywiście to byłoby to?
Nie ukrywam, że dzień po siłowaniu się na rękę wystąpiły te objawy, bynajmniej tak mi się wydaje że to było w tym czasie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kapson222

New member
Po odpuszczeniu wysiłku totalnie na 3-4 dni przestało na praktycznie pełny tydzień o którym pisałem wyżej. Niestety praca uniemożliwia odpuszczenie wysiłku totalnie

Ostatnio edytowane przez moderatora: