Chyba wolałbym taki zabieg wykonać u Pana doktora, mój znajomy miał niedawno w Ober Clinic i ogólnie mówił, że wszystko ok bezproblemowo, dobre warunki tam mają i ceny. I lekarzy mają doświadczonych, mam zamiar się wybrać do urologa tam właśnie z innym problemem.
Szanowny Pacjencie. Na zdjęciach, które zamieszcza Pan w innym wątku, wczesnych zdjęciach po zabiegu, widać nieprawidłowości w procesie gojenia rany i obrzęk blaszki wewnętrznej napletka. Gdyby przyszedł Pan po zabiegu na nieodpłatną kontrolę , jak to zalecam gdy coś się dzieje z raną lub pacjent ma wątpliwości i pytania, to prawdopodobnie udałoby się zaradzić problemom. Żałuję, że nie miałam możliwości udzielenia pomocy i służenia radą. Pana wpisy dotyczą stanu z pierwszego miesiąca po zabiegu. Ciekawa jestem jaki jest efekt teraz, po ponad roku. Zapraszam serdecznie na kontrolę.Niestety odradzam tą lekarke. Skuszony dobra relacja użytkownika z forum i opiniami na znany lekarz wybrałem się na zabieg obrzezania do tej lekarki. Niestety odradzam m zabieg wykonany został nieprawidłowo przez co nie mogę z penisem nic robić (wzwody powoduja zacisniecie się blizny jakby sznurek na penisa zaciskal przez co krew nie doplywa) ogólnie już po pierwszej wizycie nabrałem wątpliwości Ale myślałem że to stres. W życiu bym nie wybrał zabiegu skalpelem wybrałbym anastomat niestety już za późno... co do efektu wszystko jest w moim wątku. Dodatkowo zauważyłem że lekarka zszyla mi miejsce dosłownie w tym samym gdzie było zwężenie więc totalny dramat...
Oczywiscie ze jest ryzyko ale jezeli lekarz zrobi szycie gdzie prawie połowa szwów puściła to nie wiem czy estetyczny efekt będzie. To o czymś swiadczy.Ryzyko przy zabiegu operacyjnym jest nieuniknione. Przy czym zakładam, że w takich sytuacjach można coś skorygować. Dlatego rzeczywiście przy zabiegach z przyczyn zdrowotnych nie ma co się zastanawiać.
słusznie, raz na kilka lat zdarza mi się zrobić korektę nieodpłatnie, nawet jeżeli powikłanie nie wynikło z mojego błęduZerknąłem ponownie na wpisy i zdjęcia od @obrzezanyobrzezany i skoro wyszedł efekt "loose" to można zrobić korektę.
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
M | Kazimiesz Krajka Vs. Wojciech Perdzyński - którego wybrać? | Lekarze | 5 |