• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy to krótkie wędzidełko? (Dodatkowa nadwrażliwość)

hajerstunt

New member
Witam, otóż mam 18 lat i zbliża się mój pierwszy raz natomiast zauważyłem że moje wędzidełko sprawia mi dziwne napinanie się wędzidełka, zawsze masturbowałem się z założonym napletkiem bo tak mi było wygodniej a teraz zauważyłem że moje wędzidełko czasami zbyt mocno się napina, sam też nie wiem czy żołędz idzie z wędzidełkiem w dół ponieważ to bardzo subtelna zmiana. Oprócz tego jak już pisze ten post to czy nadwrażliwość żołędzia jest normalna? Jaki kolwiek dotyk odrazu powoduje gigantyczny dyskomfort

Dawid88

Well-known member
Strategiczny błąd. Masz krótkie wędzidełko dlatego bawiłeś się nie zsuwając napletka dlatego masz nadwrażliwość, no taki ciąg niekorzystnych zdarzeń.

Dawid88

Well-known member
Bardzo źle nie jest ale wymaga interwencji. Możesz spróbować ale nie licz na udany seks jak z filmu o miłości. Pewnie będzie ciągnęło szybko skończysz a dziewczyna nie będzie miała z tego zbyt wiele.

Dawid88

Well-known member
Jesteś efektem kulawej edukacji seksualnej, bo nikt Ci wcześniej nie powiedział, nie miałeś z kim o tym pogadać i jest jak jest. To taka moja teza, ale to nie Twoja wina. Poprawisz sprzęt i na resztę życia będzie git.

hajerstunt

New member
Mnie dziwi jedno, dlaczego żaden urolog mi nic nie powiedział mimo wizyt

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Trolo

Well-known member
A może nic Ci nie jest i jakiś anonimowy gość z forum się myli? Pomyśl o tym.
Moim zdaniem jest ok, bo wedzidelko jest szerokie i nie zerwie sięjak niteczka, naciaganie wędzidełka do granic możliwości zawsze bedzie powodować dyskomfort, zawsze możesz po stosunku gdy coś bedzie nie tak pójść na zabieg jego usunięcia. Pierwszy seks to raczje nie będzie walenie z prędkością światła, wiec nic mu sie nie stanie. A z czasem wszystko się mu rozciagnie i przyzwyczai do seksu i będzie ok.

hajerstunt

New member
A może nic Ci nie jest i jakiś anonimowy gość z forum się myli? Pomyśl o tym.
Moim zdaniem jest ok, bo wedzidelko jest szerokie i nie zerwie sięjak niteczka, naciaganie wędzidełka do granic możliwości zawsze bedzie powodować dyskomfort, zawsze możesz po stosunku gdy coś bedzie nie tak pójść na zabieg jego usunięcia. Pierwszy seks to raczje nie będzie walenie z prędkością światła, wiec nic mu sie nie stanie. A z czasem wszystko się mu rozciagnie i przyzwyczai do seksu i będzie ok.
To sam już nie wiem, niby jakieś objawy krótkiego wędzidełka posiadam, ale z drugiej strony bardziej sprawia mi dyskomfort w momencie gdy zwracam na to uwagę choć nadal to wędzidełko troszkę mi bieleje i ciągnie żołędz w dół. Niestety nie jestem aktualnie w stanie skonsultować się z lekarzem bo wolę iść prywatnie co będzie możliwe za jakieś 2-3 miesiące. Inni urolodzy w okolicy są ze słabymi opiniami. A jest jakiś sposób by zmniejszyć ryzyko uszkodzenia?

rvmbas

Member
Moim zdaniem najlepiej jest usunąć to wędzidełko bo jak sam napisałeś masz blokadę psychiczną i nie ściągasz napletka. Po zabiegu będzie Ci lżej i wygodniej, nie możesz być niewolnikiem kawałeczka skory. Może się nadrywać i bliznowacieć i wtedy dopiero będzie boleśnie.

hajerstunt

New member
Moim zdaniem najlepiej jest usunąć to wędzidełko bo jak sam napisałeś masz blokadę psychiczną i nie ściągasz napletka. Po zabiegu będzie Ci lżej i wygodniej, nie możesz być niewolnikiem kawałeczka skory. Może się nadrywać i bliznowacieć i wtedy dopiero będzie boleśnie.
Napletek zacząłem ściągać bo zrozumiałem że trzeba coś z tym robić i w sumie po kilku dniach stwierdzam że to był dobry pomysł, no tylko to wędzidełko. Możliwe jest że daje ono objawy tylko czasami?

rvmbas

Member
Jak najbardziej, zależy jak mocno zsuniesz napletek i jak mocną masz erekcje. Czasem szarpniesz też mocniej, czasem słabiej.