• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy taki wygląd jest normalny po zabiegu obrzezania subtotalnego?

Marek03

New member
Witam. W poniedziałek miałem wykonywany zabieg obrzezania subtotalnego skalpelem. Zdjęcia są ze środy. Widziałem na tym forum o wiele lepsze zdjęcia po obrzezaniu. U mnie występuje opuchlizna i te wybrzuszenia między szwami mi się nie podobają.
Jeśli to jest subtotalne, to żołądź nie powinna być trochę przykryta?
Myślicie, że jak ta opuchlizna zejdzie, to będzie to dobrze wyglądać? Jak takie brzuszki zostaną to powiem szczerze, dramat.
https://drive.google.com/file/d/1GLPD6jR7Fk5hYoseIXgKFvd3rrqc5Slw/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1p030XasUwZDOvfGPANU4Z83ce87I-1jF/view?usp=drivesdk

arek a

Active member
Na tym etapie nie możesz do końca jeszcze nic pewnego stwierdzić, jak opuchlizna zejdzie, to będziesz miał pełen obraz obrzezania.
Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj na końcowy efekt.

Lubelski

Active member
Jest ok👍miałem podobnie...teraz umnie troche irytuje ze wygląda jak by, opuchnięty w pęłnym zwodzie normalny jest...jestem 14 miesięcy po operacji usunięcia stulejki i częściowego obrzezania

Muurio

New member
Na opuchlizne polecam Aescin. Posmaruj pare razy i zobacz jak to bedzie. Na chwile obecna mysle, ze opuchlizna jest normalna

Marek03

New member
Ogólnie to smaruje linie szwów maścią na oczy hah. Taką lekarz przepisał. Dokładniej jest to Neomycinum Jelfa. Smarować 10-14 dni. Po uzyskaniu suchej rany smarować Cicalfate albo inna maść silikonowa na blizny.

Bardzo mnie zdziwiło to, że mogłem na drugi dzień wziąć normalnie prysznic, ale cały musiałem się myć szarym mydłem w płynie albo hipoalergicznym.

Teraz opuchlizna jest już mniejsza.
Jedyne czego żałuję, to ze nie wykonano i mnie całkowitego obrzezania. Bardziej estetycznie chyba wygląda...

Lubelski

Active member
Częściowo jest odkryty rządź...smaruje żelem silikonowym na blizny, oponka się spłaszcza powoli...przetestuje to na opuchliznę

Do góry