• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy mój penis wygląda normalnie?

Rafaał_97

New member
Cześć! Chciałbym zapytać czy z moim sprzętem wszystko ok. Wiem, że nic nie zastąpi wizyty u lekarza, ale postanowiłem zapytać i tu. ( kilkukrotnie w przeszłości bywałem u urologa w innych sprawach, ale nigdy nie usłyszałem żeby coś go zaniepokoiło jeśli chodzi o budowę).
Mam pewne zastrzeżenie do mojego fałdu/napletka.
Nie mam problemu z odprowadzaniem go za rowek - również w czasie erekcji. Ale tak jak na zdjęciu to jego końcowy etap odprowadzenia. Nie powoduje to żadnego dyskomfortu ani bólu podczas masturbacji czy stosunku).
Jedynym przypadkiem w którym zacząłem się nad tym zastanawiać było używanie prezerwatywy. Po założeniu jej napletek po iluś tam ruchach zaczął (pracować) - czyli zachodzić na żołądź podczas ruchu, a przy ruchu w przeciwnym kierunku delikatnej się odprowadzał w kierunku rowka co powodowało, że prezerwatywa zaczynała się jakby lekko „marszczyć”. Czy ktoś z Was miał do czynienia z podobną sytuacją? Czy w takiej sytuacji warto pomyśleć nad innym rozmiarem prezerwatywy? Pozdrawiam :)

https://imgur.com/a/A7KKrvS

dwaosiem

Member
siema, wszystko jest ok. Prawdopodobnie wędzidełko blokuje rozprowadzenie skóry po trzonie, ale to nie znaczy że jest za krótkie. Za krótkie by było jeżeli nie mógłbyś ściągnąć napletka do rowka, nie ma potrzeby ściągać go dalej. Zresztą sam potwierdzasz że nic nie boli. Co do prezerwatywy wiadomo, możesz spróbować przetestować inny rodzaj.