• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy mam stulejkę?

Szymojx

New member
Mam 10lat, za jakiś czas 11lat. czy mam stulejkę nie wiem jak wysłać zdj

Dodam że jak mam to jak sie masturbowac majac stulejke? jak jak mam to robic? to pierwsze pytanie a drugie pytanie czy 3cm to git rozmiar? jak stoi to 5cm moze jest : ( bardzo potrzebuje pomocy wiem 3 pytania az ale serio potrzebuje pomocy, taty nie mam wiec nie mam kogo zapytac o te tematy

arek a

Active member
Poproś mamę, aby poszła z Tobą do pediatry na bilans. Lekarz rodzinny na bilansie sprawdza też penisa pod kątem stulejki.

arek a

Active member
Jaki wstyd?, przecież Ty jeszcze długo będziesz rósł, więc o rozmiar nawet nie pytaj, bo wiadomo, że prącie Ci jeszcze dużo urośnie, o stulejkę też nie musisz pytać, bo pediatra sama sprawdzi, czy masz tam wszystko prawidłowo. Przynajmniej powinna sprawdzić, bo na bilansie standardowo sprawdzają.

Szymojx

New member
A jak wstanie mi wtedy, jak bede mial mial stulejke to wtedy? to nie boli leczenie ogule? moze bym mogl zostawic stulejke i bym nie musial isc do pediattry

arek a

Active member
Jeżeli jesteś wstanie odprowadzić napletek za żołądź bez problemu, to nie masz stulejki.
W tym wieku możesz mieć jeszcze częściowo sklejony napletek z żołędzią i nie będziesz mógł do końca odprowadzić napletka, to też spokojnie, bo jest jeszcze na to czas, aby się sam odkleił.

arek a

Active member
Może ktoś kto wstawiał tu zdjecia może Cię poinstruuje jak to zrobić, bo ja też jeszcze tego nie robiłem.

arek a

Active member
To zdjęcie nic nie mówi o stulejce, musisz odciągnąć napletek ile możesz i zrobić zdjęcie od góry i od strony wędzidełka.

arek a

Active member
Jeżeli dalej nie możesz odprowadzić napletka, to wygląda na stulejkę. W takiej sytuacji i tak musisz udać się do lekarza i może lekarz zapisze Ci maść sterydową na rozmiękczenie napletka. Teraz na siłę nie odciągaj napletka, aby nie doprowadzić do pęknięć i mikrourazów, bo wtenczas maść nie zadziała. Dobry lekarz powinien Cię dobrze poinformować, co z tym zrobić.

Ostatnia edycja: