• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy mam stulejkę? 15lat

KubaKowalski

New member
Mam problem od kilku lat. Mam 15 lat i podejrzewam, że mogę mieć stulejkę. Udało mi się tylko raz odsłonić żołądź w półzwodzie i później z trudem zasłoniłem napletek z powrotem. W stanie spoczynku boję się próbować całkowicie odsłonić żołądź, ponieważ obawiam się, że nie będę w stanie ponownie nasunąć napletka.

Próbowałem delikatnie rozciągać napletek podczas gorących kąpieli i mam wrażenie, że jest pewna poprawa. Czuję, że prawdopodobnie byłbym już w stanie odsłonić żołądź bardziej lub nawet całkowicie, ale bardzo boję się, że nie uda mi się później zasłonić napletka i dojdzie do załupka.

Wstydzę się powiedzieć o tym rodzicom, dlatego chciałbym zapytać o opinię i ewentualne wskazówki, co powinienem zrobić w takiej sytuacji.

MoimZdaniem

Active member
Stulejka niestety 😭 Dla komfortu fizycznego i psychicznego trzeba obrzezać. Jeśli się wstydzisz mówić rodzicom bezpośrednio o tym możesz powiedzieć, że po prostu coś cię tam boli/ piecze. Ktoś powinien wybrać się z tobą do urologa, a lekarz sam zauważy problem.