• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy "Laserowa ablacja krótkiego wędzidełka" to wydłużenie wędzidełka?

maciej123

New member
Witam,
Chcę zapisać się na zabieg wydłużenia wędzidełka. Szukając urologa w moim mieście natknąłem się na stronę internetową pewnego urologa i w cenniku jego usług jest taki punkt jak:

- Laserowa ablacja krótkiego wędzidełka

Mam za krótkie wędzidełko. Czy ten powyższy zabieg to to czego potrzebuje? Bo nie spotkałem się wcześniej z takim określeniem.

I drugie pytanie. W cenniku widzę, że powyższy zabieg kosztuje 300zł a porada lekarska 100zł. Jak to wygląda w rzeczywistości? Najpierw muszę tam pójść na oględziny i zapłacić 100zł a dopiero później po zabiegu 300zł? Czy można od razu na zabieg jeśli wiem, że mam za krótkie wędzidełko?

I jeszcze jedno. Czy przed zabiegiem będę musiał robić jeszcze jakieś badania? Np. badanie moczu itp? Czy od razu na cięcie?

Ostatnia edycja:

Klaus1

New member
Zawsze musi być wizyta kontrolna lekarza. Zazwyczaj. Musi ci lekarz przedstawic co i jak bedzie wygladalo.

Badań raczej żadnych.

Szacht

New member
Zależy czego nie nażywasz badaniem, obejrzenie przez lekarza problemu już jest wykonaniem badania. :) Co do samego zabiegu jest on opisany tutaj na pewno nie ma czego się bać i wstydzić bo w takich klinikach raczej osoby pracujące są przyzwyczajone do problemu. Do siebie dochodzi się do miesiąca czasu niektórzy szybciej, ale to już sprawa indywidualna. Zagrożeń tak naprawdę brak.

Do góry