| ||
|
| ||
|
Dzisiaj mija 6 dzień od zabiegu i cały czas mam ogromny problem żeby ściągnąć napletek z żołędzia. Bardzo mnie boli i dzisiaj podczas kąpieli nie dałem rady go ściągnąć. Niepokoi mnie to i nie wiem czy to powinno tak wyglądać, jeśli minęło już tyle czasu od zabieguNo po zabiegu to normalne. Może powstać obrzęk, będzie ból pieczenie. Także nic nadzwyczajnego tu nie ma. Noś do góry i powinno być ok. Daj sobie czas. Obrzęku nie ma dużego.
Kontaktowałem się z lekarzem. Powiedział, że czasami tak się dzieje i to jest w sumie normalne. Mówił, że trzeba to po prostu przeczekaćMoże lepiej jak się skontaktujesz z lekarzem. Nie wiem co więcej powiedzieć. Jest troche opuchnięte w tym jednym miejscu. Może jakiś stan zapalny Ci się robi. Problem ze ściągnięciem na tym etapie gojenia dalej jest normalny.
Dzisiaj rano podczas kąpieli nie dałem rady ściągnąć napletka z powodu bólu. Nie wiem jak będzie chciał mi zdjąć te szwy skoro mam taki problem żeby dostać się do nich podczas kąpieliNo ogolnie jakos zle ta rana nie wyglada. Tylko to zaczerwienienie takie. To zostaje czekać. Napletkiem sie nie martw teraz. Po wygojeniu bedzie można coś powiedziec.
Szwy nie są rozpuszczalneSzwy masz rozpuszczalne czy nierozpuszczalne? Spokojnie. Lekarz da sobie radę : )
No właśnie nie wiem czy tak na lajcie bo mam ogromny problem, żeby ściągnąć napletek z żołędzia i zajmuje mi to sporo czasu pod prysznicem. Wydaje mi się, że ściągnie szwów po 14 dniach to trochę szybkoNo tak. Drabina zaklada nie rozpuszczalne i sam zdejmuje na wizycie. Da sobie rade na lajcie. Spokojnie.
Zobaczymy co z tego będzie. Na razie efektów nie widać więc wydaje mi się, że to za szybko z tym zdjęciem szwów14 dni jak jest dobrze zszyte i organizm sie dobrze goi to jest dobry czas, zawsze może Ci niektóre szwy zostawić na jeszcze kilka dni.