• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Co to do cholery może być?!?! Pomocy!

Cnockaut

New member
Zdj 1,2,3 na samym dole!

Mam taki problem od kilku lat. Prawie za każdym razem (choć miałem epizody w ciągu tych kilku lat, kiedy nie było tych zaczerwienień) po masturbacji notorycznie pojawiają mi się takie wypryski czerwone na żołędziu (zdjęcie 1 i 2) lub jeszcze częściej na górze napletka dookoła łuszczy mi się skóra lub po prostu jest zaczerwieniona tylko w tym miejscu ze zdjęcia 3. Czym to może być spowodowane? Próbowałem różnych maści, dziś byłem u dermatologa za 250 zł i doradził mi kolejne maście, witaminę E oraz i zalecił zrobić badania na kiłę. Dziś znów po masturbacji pojawiła się ta plamka na żołędziu, trochę pod żołędziem ale czubek napletka nie był czerwony/złuszczony. Raz po masturbacji pojawia się problem z żołędziem, a raz tylko z napletkiem. Macie jakieś pomysły? Jest to jakiś grzyb, jakieś uszkodzenie żołędzia? W trakcie wzwodu napletek zaciska mi się w połowie żołędzia i troszkę mam fałdki pod żołędziem jak ściągnę cały napletek ale to nie jest jakaś kolosalna stulejka. Co prawda chce pójść na zabieg w październiku i to zrobić dla komfortu ale jeszcze parę lat temu nie miałem problemów z tymi zaczerwieniami na napletku i żołędziu. Wspomnę jeszcze, że parę lat temu miałem stosunek z dziewczyną, na następny dzień szczypało mnie podczas oddawania moczu, poszedłem zrobić wymaz (patyczek do środka) ale wyszło wszystko okej, a szczypanie ustało po kilku dniach. Dlatego sam nie wiem co robić, bo boję się, że mogę być zarażony od lat, a może to nic poważnego, a ja po prostu nie znam przyczyny. Na innych postach znalazłem podobne plamki na żołędziu i tak ktoś wspomniał, że to mechaniczne uszkodzenie/popękane naczynka. Jeśli to to, to czemu wcześniej nie miałem z tym problemów kilka lat temu? Licze na waszą pomoc.

Zdjęcie 1
Zdjęcie 2 (po prawej świeżo po masturbacji, po lewej jakiś czas po)
Zdjęcie 3

Ostatnia edycja:

Cnockaut

New member
Jeszcze dodam, że urolog zalecił mi rok temu skrócenie wędzidełka. Czy faktycznie mam za ciasne wędzidełko na drugim zdjęciu i może to być przyczyna tych zaczerwienień?

toastt

Well-known member
Zrób wymazy, dobrze radzą, a jak je zrobisz, to przetestuj masturbację z nawilżeniem, bo na moje oko wygląda to na otarcie (na żołędzi). Na napletku natomiast zaczerwienienie nie wygląda jak typowe otarcie, ale to może kwestia zdjęcia. Zdjęcia też wiele pozostawiają do życzenia, bo żadne nie jest ostre i są prześwietlone. W świetle dziennym ocena byłaby bardziej miarodajna.

Co do tego, że nie miałeś problemu, a masz, to musisz wiedzieć, że nawet przy słabym przewężeniu napletka mogą powstawać niewielkie blizny na nim, a w konsekwencji – pierścień może zaciskać się mocniej. Do masturbacji nawet przetestuj zwykłą oliwkę dla dzieci. Zmniejszy tarcie i może też poprawi doznania (jak kto lubi).

Cnockaut

New member
Czy wymazy są TYLKO płatne? Czy jest szansa poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

toastt

Well-known member
@Cnockaut rodzinny może dać skierowanie, ale wymaz w sieciówce (Alab, diagnostyka i tak dalej) można sobie wsadzić tam, gdzie słońce nie dochodzi.

Najlepiej zrobić wymaz w szpitalu. Ogarniesz za 50-60 zł i masz pewność, że badanie będzie miarodajne. A nie jak w diagnostykach, że próbka zostaje wysiana dzień po pobraniu.