• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Bol plecow wyciek z cewki

jacko201

New member
Witam, po przygodnym wspolzyciu pojawił sie wyciek z cewki taki przezroczysty jakby śluz przy podnieceniu oraz jakby sztywna byla szyja i plecy. Zrobiłem badania na hiv , hbs, hcv i kila vdrl , fta abs i tpha - wszystko ujemne Czy możecie polecić jakies dobre miejsce zeby zrobic komplet badań za jednym razem i jakiegoś dobrego lekarza w okolicy Warszawy ale moze byc dowolne miasto w Polsce. Bo na ta chwile to nie wiem gdzie sie udać zeby jakos cos zdiagnozować z wymazu z cewki wyszło nieliczne streptoxoccus viridians i pojedyncze entercoccus spp

Ostatnia edycja:

pelesos

Active member
WItam, na pewno pakiet badan genetycznych z wydzieliny z cewki moczowej. Kazde duze lab powinno to miec w swojej ofercie. Ewentualnie zapraszam do mnie do gabinetu .

Stettin

Moderator
Członek Załogi
Pamiętaj o oknie serologicznym, dla hiv to nawet 12 tygodni od zachowania ryzykownego. Każde zakażenie to okienko będzie miało inne, od tego będzie zależało na ile Twoje wyniki są miarodajne.

Stettin

Moderator
Członek Załogi
Okno serologiczne dla HIV to około 3 tyg. , po 6 tyg kontrolne badanie i koniec diagnostyki.
Zależy od generacji testu, dla IV generacji testu to jest prawda, a dla testów III generacji potrzeba dłuższego czasu, a nie wiedząc nic o badaniach napisałem "nawet 12 tygodni"