• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Aktywnosc fizyczna po zabiegu

Astatine

New member
Hej.

Umowilem sie na zabieg calkowitego obrzezania na za 2 tygodnie i moje jedyne watpliwosci dotyczna okresu rekonwalescencji. Jestem aktywny fizycznie (codziennie silownia, rower itp.) i chcialbym wiedziec kiedy Wy wrociliscie do cwiczen czy wlasnie jazdy na rowerze. Z tego co wyczytalem w necie to zalecane jest wstrzymanie sie z aktywnoscia fizyczna do okolo 2 tygodni i troche mnie to przeraza...

Druga kwestia to bol. Jak u Was z tym bylo? Nie mam tutaj na mysli bolu przy erekcji, ale takie normalne funkcjonowanie w ciagu pierwszych kilku dni/tygodnia po zabiegu.

Bede mega wdzieczny za odpowiedzi.

MoimZdaniem

Active member
2 tygodnie zleci jak z bicza strzelił. Niemowlęta wytrzymują ból to co dopiero dorosły facet 🙂
Obrzezanie całkowite, ale z wysokim cięciem czy niskim? Lepiej wysokie.

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Jak to mówią plany swoje a życie swoje. Mówisz 2 tygodnie a może się okazać że będzie miesiąc. U jednych goi się jak na psie u innych są jakieś komplikacje. Będzie jak będzie i nie przeskoczysz. Jak ci odsłonią grzyba to wątpię byś miał ochotę wsiadać na rower i pedałować gdy ten będzie się ocierał o gacie ;)

redsww

New member
A jaki rodzaj zabiegu? Stapler czy klasycznie skalpelem, ja po staplerze już po dwóch tygodniach normalnie wszystko robię, ból po zabiegu trwał kilka godzin później tylko lekko przy zmianie opatrunków. Jeśli stapler to dokuczliwe są wszywkinktore wychodzą i podrażniają. Ale jedna czy druga metoda to min 2 tygodnie przerwy w aktywności fizycznej szczególnie takiej jak twoja

Cortega

New member
Ja po zabiegu Staplerem wróciłem do sportu po 15 dniach i jest pięknie :D
Czasami na żołędziu przy otarciu nawet nie wiem jak to nazwać, to nawet nie jest ból, lekki dyskomfort, ale w ogóle to nie przeszkadza, szybko sie przyzwyczaja do nowych warunków

Ostatnia edycja:

dwaosiem

Member
Przez pierwsze 2 tygodnie to nawet nie pomyślisz o żadnym rowerze czy siłce, także nie ma co Cię przerażać. Generalnie o ile wszystko będzie się dobrze goić, powinieneś wstrzymać się 3-4 tygodnie. Co do bólu to tylko przez pierwsze 2 dni byłem na przeciwbólowych, ale i tutaj ibuprom/apap wystarczał więc nie było tak źle. Dużo dłużej utrzymywał się będzie niewielki ból/dyskomfort.