• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

4 dni po obrzezaniu, pare pytań

kamil440194

New member
1. Jak mam bandazować i czym penisa? Jakbym kroś mi wytłumaczył jak mam to robić to było by super.

2. Miałem obrzeżanie staplerem i czy te szwy/blaszki same odpadną ? A jak tak to po jakim czasie ?

3. Pojawiło mi się na żołędziu taka żółtą plamka. Jest się czym martwic ?

4. I czy taka oponka jest normalna?

Astatine

New member
Powiem jedno. Swietna robota! Wyglada to naprawde fachowo i nie masz zadnych powodow do zmartwien. Zolta plamka to normalne. Poprostu zwykly pecherz wypelniony plynem surowiczym. Oponki praktycznie nie masz, wiec tutaj tez bez obaw. To co teraz jest lekko opuchniete zejdzie samo z czasem.

Ja mialem obrzezanie laserowe, wiec nie powinienem sie wypowiadac o staplerze, ale z lektury forum wiem, ze te klamerki same wypadaja do 2 tygodni czasu. Co do opatrunkow: najlepiej kup sobie bandaz kohezyjny i okrecaj na noc. Wczesniej dobrze psiknac octeniseptem i gdy wyschnie posmarowac zelem help4skin.

kamil440194

New member
Powiem jedno. Swietna robota! Wyglada to naprawde fachowo i nie masz zadnych powodow do zmartwien. Zolta plamka to normalne. Poprostu zwykly pecherz wypelniony plynem surowiczym. Oponki praktycznie nie masz, wiec tutaj tez bez obaw. To co teraz jest lekko opuchniete zejdzie samo z czasem.

Ja mialem obrzezanie laserowe, wiec nie powinienem sie wypowiadac o staplerze, ale z lektury forum wiem, ze te klamerki same wypadaja do 2 tygodni czasu. Co do opatrunkow: najlepiej kup sobie bandaz kohezyjny i okrecaj na noc. Wczesniej dobrze psiknac octeniseptem i gdy wyschnie posmarowac zelem help4skin.
Sam bandaz kohezyjny założyć na penisa?
Czy pod bandaz kohezyjny dodatkowo gaza?

Astatine

New member
Ja dawalem sam i w zupelnosci wystarczyl. Gaza maksymalnie do 5 dni po zabiegu. Tak zostalem poinformowany przez lekarke, ktora i tak stwierdzila, ze w sumie po 48h to moge bez opatrunku chodzic. Tak tez robie, ale na noc jednak zakladam bandaz, bo to pomaga przy erekcjach. Troche je hamuje, a u mnie z tym jest dramat.

kamil440194

New member
Hej myślę że goi się okej
Zmniejszyło się czucie na żołędziu (już tak nie boli)
Ale od porannych wzwodów 2 szwy mi puściły i nie wiem co robić

Trolo

Well-known member
Na nocne/poranne wzwody najlepszy jest opatrunek ciasny, żeby właśnie nie pozwolił na pełne nabrzmienie penisa. A to będzie się goić dłużej, może będzie większa blizna, ale się zagoi wszystko.

izraelczyk

New member
:(

Często się zdarza że jakieś szwy puszczają, mi też z 2-3 puściły i rana normalnie się zagoiła, nie ma co panikować. Ta skóra po wygojeniu będzie się wygładzać. Jeśli chcesz uniknąć wzwodów, to proponuje nic nie pić jakieś 4 godziny przed snem, ani nie jeść na noc pokarmów zawierających dużą ilość wody.