• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

4 dni po częściowym - czy jest ok?

TakiMalyOn

New member
Cześć
Na początku chciałbym się z Wami serdecznie przywitać, ponieważ jestem nowy na tym forum.
Mam 28 lat i w środę (4 dni temu) zdecydowałem się na zabieg obrzezania częściowego laserem u dr Cieślikowskiego w Poznaniu.
Mój członek w wzwodzie jest całkiem ok i ma ok 15cm, natomiast w czasie spoczynku jest bardzo mały co po 1 powoduje u mnie kompleksy, a po 2 utrudnia funkcjonowanie po obrzezaniu. Ale do rzeczy:

przez to, że penis jest tak mały, a ja mam na podbrzuszu kilka kilogramów za dużo to podczas spoczynku szwy ukryte są całkowicie pod skórą (z wyjątkiem wedzidelka)
Lekarz po zabiegu założył mi opatrunek, lecz ten zsunął się po 2h. Ponowne opatrunki które zakładałem sobie sam również wytrzymywały do pierwszej zmiany pozycji na siedzącą (członek chowa się prawie cały do „wewnątrz” i opatrunek spada) kontaktowałem się z Dr Cieślikowskim w związku z tym i powiedział że mam tylko stosować maść i zamiast robić opatrunek kłaść gazę na penisa.
Aktualnie więc rano i wieczorem przecieram penisa rivanolem, nakładam maść betadine i „przykrywam” gazą. Dodatkowo po każdym oddaniu moczu oczyszczam cale miejsca intymne octeniseptem. Przez 3 dni było ok, dziś delikatnie krwawiła mi jedna szew od górnej strony penisa. Niepokoją mnie natomiast „górki” w okolicy wędzidełka. Nigdy nie miałem nic szyte, na nawet nie byłem w szpitalu więc nie znam się. Czy to co na zdjęciu jest ok?
Wydaje mi się że penis w miejscu gdzie skóra została też jest grubszy niż zawsze i nie wiem czy to normalne.
czy te szwy mogą tak być pod „skóra” czy powinienem coś wymyślić żeby były na wierzchu? (Nie uciskają mnie, czasem sprawia lekki dyskomfort)

olekf646

Active member
To że w spoczynku jest mały to kwestia tego że masz taki typ penisa,grower,czyli w spoczynku mały a potem sporo rośnie podczas wzwodu,to normalne i to nie powód do kompleksów,wzwód 15cm to tak optymalnie,dużo gości ma mniejsze i dają radę,to że są pod skorą to nic złego, jesteś po zabiegu więc jest opuchnięty lekko,potem się to wyrówna,grudki powinny zniknąć jak się wygoi,nic tam nie naciągaj na siłę bo rozerwieez szwy,daj się temu goić,wszystko jest ok,a tych kg za dużo co niby masz to nie widać

TakiMalyOn

New member
Naciągam go tylko podczas nakładania maści i octeniseptu oraz teraz do zdjęcia.
no to że podczas wzwodu jest większy to wiem, że normalne, ale teraz utrudnia założenie opatrunku i funkcjonowanie ;)

małe pocieszyłeś z tym że wszystko jest ok według Ciebie.

olekf646

Active member
Mało pocieszyłem? Mogę jeszcze bardziej 🥴ogólnie masz showersy i growery,showers jest dosyć duży w spoczynku i podczas wzwodu mniej rośnie,odwrotnie jest z growerem

TakiMalyOn

New member
Miało być „ale pocieszyłeś” a słownik zmienił na mało. No z wielkością penisa nic nie zrobię. Trochę wprowadza w kompleksy bo jak już dochodzi do sytuacji gdzie muszę się komuś pokazać (szatnie, basen, sauny itd) to zazwyczaj nie stoi więc jest malutki. Ale to nie temat na ten wątek.
Cieszę się że wszystko jest ok po zabiegu

olekf646

Active member
Ja też ma growera,kiedyś nie wiedziałem że są takie rodzaje penisów więc też sobie dodawałem że mam małego,ale we wzwodzie 16 cm ponad i do tego dosyć gruby,teraz go podziwiam takiego bydlaka 🥲i sam się go boję jak stoi,kobiety nigdy nie narzekały na rozmiar,Twój też jest fajny więc wywal to durne myślenie że jest mały w spoczynku,lepiej mały w spoczynku bo nie przeszkadza podczas życia,a jak stanie ci przy kobiecie to jej gały wyjdą z orbit że aż tak mógł urosnąć

TakiMalyOn

New member
Panowie czy Wy też po zabiegu mieliście problem z oddawaniem moczu?
Od 4 dni sikam na siedząco bo nie jestem w stanie opanować strumienia. Po sekundzie leci normalnie, ale przed 1 sekundę zanim dostanie odpowiednie „ciśnienie” to w każdą możliwą stronę

olekf646

Active member
Tak,też tak mieliśmy,to normalne że jak masz opuchnięte to cewka nie ma przepływu wolnego i ciężej się sika,sikanie na siedząco jest zdrowsze dla prostaty,ja tak sikam zawsze jak jestem w domu

JanKowalskiGOOG

New member
Tak samo mam growera jak ty brak zwodu ledwo co go tam jest, podczas zwodu ponad 16. No ale myślę że jakbyś rzucił kilka kg to faktycznie by bardziej był widoczny, bo teraz chowa się w skórę w podbrzuszu. Co do opatrunków zawsze próbowałem zakładać je ciaśniej i owijać odrazu na początku członka przylepcem by opatrunek nie spadł i jakoś się udawało, jedynie pod koniec często spadał gdy już opatrunek luźny dawałem .

TakiMalyOn

New member
mały update i kilka pytań.
minelo 6 dni od obrzezania, wydaje mi się że wszystko goi się w miarę ok, nie ma bólu. Bolesne wzwody w nocy miałem właściwie tylko pierwszego dnia także jest ok.
natomiast mam wrażenie że trzon członka pod szwami jest bardziej opuchnięty. Nie wiem czy jest to tak zwana oponko czy nie. Opuchlizna sprawiła, że szwy są jeszcze bardziej zakryte. Mam takie „kółko” pod miejscem szwów. Pisałem do doktora w tym temacie czy mam używać jakiś maści lub robić coś innego z tą opuchlizną. W odpowiedź dostałem informację, że do momentu rozpuszczenia szwów czyli 30 dni mam stosować się do zaleceń więc tylko maść i octenisept. Dopiero po 30 dniach maść na blizny. I teraz moje pytanie czy to się wchłonie samo, a może mi się tylko wydaje że jest opuchnięty. Nie boli nic normalnie, jak nacisnę palcem to czuję lekki ból ale to od szwów. Jedyne szwy jakie są widoczne to te na wędzidełku oraz jeden albo dwa z lewej strony penisa. Nie stosuje opatrunków, ponieważ w momencie kiedy usiądę cały penis praktycznie chowa się pod skórą podbrzusza i opatrunek spada. Z tego samego powodu ciężko jest trzymać penisa w pozycji pionowej.
Czy jakieś porady, rady jak pozbyć się tej opuchlizny. No i czy to nie przeszkadza w gojeniu ze szwy są pod skórą? (Muszę się nieźle namęczyć żeby nasmarować rany i szwy maścią)

https://imageshack.com/i/pmDiFvtnj
https://imageshack.com/i/pnfqdbAXj
https://imageshack.com/i/pm2HzU3Tj

olekf646

Active member
Ja też nie umiałem robić opatrunku żeby był w górze ciągle bo mi spadał tak jak tobie,ja chodziłem bez opatrunku po domu,zrobiłem sobie taki rulon z ręcznika,nawinałem na to bandaż i penis miał taką podstawkę jak siedziałem,jedynie gazą owijałem lekko i plastrem łaczylem gaze,możesz sprobować,jak ma dostęp do powietrza to szybciej się goi,te grudki przy wedzidełku mogą zmaleć i raczej zmaleją,oponki nie masz,taka opuchlizna co tu masz to jest nic,ja miałem dużo wiekszą

TakiMalyOn

New member
No właśnie chodzę cały czas bez opatrunku. Jak jestem poza domem do gaza przyłożona tylko aby nie pobrudzić bielizny i żeby żołądź nie tarła o bokserki. Jak jestem w domu to staram się leżeć, żeby penis był pionowo i zazwyczaj leżę nago, aby dostęp był.
A propo dostępu powietrza to właśnie przez te opuchliznę i to że szwy są „pod skórą” boję się że tego powietrza będzie za mało i się nie zagoi dobrze

Michuu93

New member
Mam podobnie jak kolega, tylko bujam się z rekonwalescencją, po 3 tyg od zabiegu byłem na zakładaniu szwów ( połowa poszła i rana się otworzyła )
Aktualnie jestem 17 dni po ponownym założeniu i dalej się bujam.. dzisiaj zauważyłem że jeden szef puścił , mam nadzieję że samo się zagoi

Denis98

Member
Panowie, pamiętajcie żeby nie za długo trzymać szwy, w moim przypadku miały same wypaść ale nie wypadły i sam je dłubałem po 20 dniach jakoś, i są widoczne blizny

TakiMalyOn

New member
Mam podobnie jak kolega, tylko bujam się z rekonwalescencją, po 3 tyg od zabiegu byłem na zakładaniu szwów ( połowa poszła i rana się otworzyła )
Aktualnie jestem 17 dni po ponownym założeniu i dalej się bujam.. dzisiaj zauważyłem że jeden szef puścił , mam nadzieję że samo się zagoi

U mnie ostatnie dwa dni ogromna poprawa. Opuchlizna zeszła do minimum, zero bólu. Już nawet mogę oddawać mocz na stojąco bo nie robię za fontannę 360 stopni 😂. Jutro będzie ostatni dzień używania maści betadine bo już mi się kończy, a doktor mówił 8/9 dni (jutro będzie 10). Rano i wieczorem myje octeniseptem plus staram się korzystać po każdej wizycie w toalecie, ale nie zawsze jest możliwość.

@Denis98 to ciekawe co mówisz, bo i mnie dr mówił że szwy wypadną po ok 30 dniach