Witam, przeszedłem zabieg obrzezania całkowitego i usunieciu wedzidełka 7.09 u dr. Beldy w Multimedica. Zabieg był robiony pod znieczuleniem miejscowym ze szwami nierozpuszczalnymi które mam zdejmowane 17.09. Odrazu powiem, ze zaluje wyboru w kwestii znieczulenia z kilku powodów, powod pierwszy; zabieg był bardzo nieprzyjemny, miałem znieczulony napletek i całą skóre wokół żołędzia, więc cięć nie czułem, jednak przemywanie penisa była przerażającym przezyciem ze wzgledu na nadwrażliwosc..... potem w trakcie zszywania równiez lekarz bez przerwy dotykał całkowicie nie znieczulonego żołedzia co rowniez bylo bardzo nieprzyjemne. Drugi powod to okropny obrzęk po zastrzyku, pierwszego dnia był koloru dosłownie czarnego, teraz jest już fioletowy, ale obrzęk ten strasznie spóchł przez co penis wygląda fatalnie, jest zakrzywiony i za gruby przez co mam problemy z zakładaniem opatrunku.... Po zabiegu nurtowalo mnie wiele pytan, na wiekszosc znalazlem juz odpowiedz, pozostale zadaje tutaj:
- jak długo znika obrzęk po znieczuleniu?
- po jakim czasie znika nadwrażliwość żołędzia?
- jak dłygo trzymac penisa skierowanego do góry? (ta pozycja jest dla mnie strasznie niekomfortowa i maze juz o naturalnym zwisie )
- jak długo nosić opatrunek?
- od zabniegu spie caly czas normalnie na boku, jednak przeczytalem gdzies ze powinno sie spac na plecach?! (czy to prawda?)
-czy sciaganie szwów nierozpuszczalnym boli? Zwłaszcza, ze mam je zdejmowane dosc szybko....
Narazie to tyle pytan
jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze, z gory dzieki za odpowiedzi, pozdro
- jak długo znika obrzęk po znieczuleniu?
- po jakim czasie znika nadwrażliwość żołędzia?
- jak dłygo trzymac penisa skierowanego do góry? (ta pozycja jest dla mnie strasznie niekomfortowa i maze juz o naturalnym zwisie )
- jak długo nosić opatrunek?
- od zabniegu spie caly czas normalnie na boku, jednak przeczytalem gdzies ze powinno sie spac na plecach?! (czy to prawda?)
-czy sciaganie szwów nierozpuszczalnym boli? Zwłaszcza, ze mam je zdejmowane dosc szybko....
Narazie to tyle pytan