• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

2 miesiące po obrzezaniu H&T + plastyka wędzidełka

Co sądzicie? No według mnie sprawa spieprzona.. miesiąc temu lekarz na kontroli powiedział że za tydzień będzie okej - ściągnął luźne szwy, jednak dwa bardziej zrośnięte zostawił bo stwierdził ze wolałby by same się wchlonęły. Zastanawiam się nad kontrolą u dr. Tondla (nie wykonywałem u niego zabiegu) tylko chcialbym miec pewnosc ze da sie cokolwiek jeszcze z tym zrobić, czy zostaje ewentualna przyszła poprawka na ktorą mnie nie stać. Stulejka najprawdopodobniej wrodzona, operacja pod koniec stycznia. Masturbacja jest mozliwa, jednak zawsze nakladam troche Bepanthenu na wedzidelko by nie bać się o pęknięcie. Tkanka jest wciąż wrażliwa. Moze zaczac stosować jakiś żel na blizny? Nie mam pewności czy te szwy wrosniete pod spód się już rozpuściły. Gdy nie nosze penisa pionowo to po dluzszym czasie nachodzi oponka. Zdjęcia po prysznicu.

arek a

Active member
Sam nic z tym nie zrobisz, jedynie zabieg usunięcia tego zgrubienia, czyli wycięcia części napletka wewnętrznego. Ale czy warto i czy w trakcie erekcji skóra nie będzie zbytnio naciągnięta powodując dyskomfort?
W spoczynku służy do sikania, więc nie musi być idealny, w erekcji służy do wspóżycia i tu wygląda dobrze i wystarczająco.

Sam nic z tym nie zrobisz, jedynie zabieg usunięcia tego zgrubienia, czyli wycięcia części napletka wewnętrznego. Ale czy warto i czy w trakcie erekcji skóra nie będzie zbytnio naciągnięta powodując dyskomfort?
W spoczynku służy do sikania, więc nie musi być idealny, w erekcji służy do wspóżycia i tu wygląda dobrze i wystarczająco.
Czyli czekać licząc że samo będzie się wygładzać? Miałem na myśli spróbowanie używania jakiś żeli do blizn, chyba ze nie ma sensu.

arek a

Active member
Żele działają na świeże blizny, tak do 12 miesięcy od zabiegu, jeśli się mieścisz w tych widełkach, to możesz spróbować, bo po dłuższym czasie to laserowo. Chyba, że może od razu iść na laser, bo te żele mogą nie być skuteczne.

Aregor

Member
to h&t więc zbytnio praktycznie go nie ma, przynajmniej tak mi się wydaje..
Jest, to jest właśnie cecha stylu high. Napletek wewnętrzny to ta różowa wrażliwa skóra ;) To przy stylu low jest praktycznie wycinany. Jak możesz, to zmierz :D We wzwodzie wszystko dobrze wygląda oprócz tego miejsca blizny, gdzie jest zgrubienie. Ja bym jeszcze poczekał, ewentualnie później możesz zrobić poprawkę u Tondla np.

Jest, to jest właśnie cecha stylu high. Napletek wewnętrzny to ta różowa wrażliwa skóra ;) To przy stylu low jest praktycznie wycinany. Jak możesz, to zmierz :D We wzwodzie wszystko dobrze wygląda oprócz tego miejsca blizny, gdzie jest zgrubienie. Ja bym jeszcze poczekał, ewentualnie później możesz zrobić poprawkę u Tondla np.
A dobra, teraz rozumiem... około 1,2 cm, zależy w którym miejscu mierzone ale mniej niż 1 cm ani więcej niz 1.5 nie ma.

Żele działają na świeże blizny, tak do 12 miesięcy od zabiegu, jeśli się mieścisz w tych widełkach, to możesz spróbować, bo po dłuższym czasie to laserowo. Chyba, że może od razu iść na laser, bo te żele mogą nie być skuteczne.
Nie wiem czy jestem w stanie wydać kolejne tyle na poprawkę zwłaszcza teraz (bardziej obawiałem się że coś poszlo kompletnie nie tak, a nie że po prostu wyglądowo jest jak jest, nie mam dziewczyny i nic gorszego niz stulejka calkowita nie bedzie, więc póki co ewentualną poprawkę bym sobie darował). Ogólnie no to jestem 2 miesiące około po operacji, także myślę że mogło by to cokolwiek pomóc. Jeśli tak to jaki żel? Do Tondla chciałem się wybrać w kierunku obejrzenia tego gojenia i ocenienia go, gdyby okazało się że jest coś nie tak. Żadnych dolegliwości bólowych stricte nie mam mi się wydaje - erekcja bywa nieprzyjemna w slipkach, no ale to wiadomo, zwyczajny ucisk. Jeśli masturbacja to tylko tarcie trzonem. Wrażliwość ogólna wciąż spora, od momentu operacji dalej nie nosiłem jeansów, nie obmywam strumieniem bezpośrednio penisa, da radę go powoli wycierać zwykłym ręcznikiem. Ostatnie typowe nowe podrażnienie jakie pamiętam to na początku marca. Normalne tez jest to ze przy braku pozycji pionowej nachodzi obrzęk? Kiedy to moze sie wyrownac?

Ostatnia edycja:

arek a

Active member
Ja też bym dodatkowej kasy nie wydawał na kolejny zabieg, bo nie ma takiej potrzeby, jest dobrze. Ewentualnie żel wygładzający blizny, ale też nie koniecznie.