• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

1,5 roku po operacji stulejki

Ameid

Member
Hej
Jestem teraz jakieś 1,5 roku po operacji stulejki i mam pewnien problem.
Chodzi o to że uważam że mój penis ma za dużo skóry zostawione i dlatego tworzymy mi się tzwn.harmonijka.Zwlaszcza jak penis jest w spoczynku,jak stoi wygląda to trochę lepiej.
Zastanawiam się czy nie poddać się drugiej operacji która mi to skórę usunie albo całkiem wytnę skórę żeby się pozbyć tego problemu.
Proszę o jakaś radę co robić
Na dole zdjęcia problemu:
Po operacji
Jak stoi
W spoczynku

Sig

Active member
Jestem w tej samej sytuacji. Fajnie jakby był bardziej napięty ale ryzyko utraty jeszcze większej ilości połączeń nerwowych i do tego drugi raz płacić powstrzymuje mnie przed korekta

Ameid

Member
Jak by było tej mniej skóry w spoczynku byłoby spoko bo wiadomo że dziewczyna i tak go widzi tylko jak stoi.
Ja ogólnie słyszałem że jak nie masz skóry wgl to dłużej wytrzymujesz łóżku bo ta skóra mniej chodzi więc ciężej jest skończyć

Napisałeś, że miałem usuniętą stulejkę.
Usunięcie, to nie to samo, co obrzezanie.
Usunięcie stulejki, to zabieg umożliwiający ściągnięcie napletka, natomiast obrzezanie, to częściowe lub całkowite wycięcie napletka.
Ja w wieku 18 lat miałem to samo i nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie podczas wzwodu skóra zakrywa prawie cały żołądź.
Jeśli pytasz jak to wygląda, to no wygląda kiepsko.
To po prostu zabieg ze wskazań medycznych, natomiast jeśli chodzi o estetykę, to skóry masz po prostu bardzo dużo, za dużo.

Ameid

Member
U mnie podczas wzwodu skóra sama się ześlizguje z żołędzia a jak ja próbuje naciągnąć na żołądź to nie ma szans bo znowu leci w dół,w spoczynku mogę ściągnąć na dół i do góry później i zostaje normalnie.
Uważasz że nawet we wzwodzie mam za dużo skóry?
Myślałem że nie jest aż tak zle i aż tego nie widać

Zaznaczę na początku, że obecna ilość nie jest niczym zły, bo mnie zaraz zjadą.
Temat tyczy się jednak tego, czy według nas masz jej za dużo, więc według mnie, tak właśnie jest.
Mi się podobają penisy, na których skóra jest prosta podczas wzwodu i zarówno Twój, jak i mój mi się nie podoba.

Nie opłaca się, ponieważ na NFZ tego nie zrobisz bez wskazań medycznych (tak uważam, nie wiem), także 2500-4000 z portfela.
Prosta skóra, to po prostu jednolite przejście od żołędzia do brzucha podczas wzwodu, bez żadnej fałdy.
Takie coś mi się podoba najbardziej.
100% higieny i wygląda jak kozak :D

Ameid

Member
Nie znam się czyli mówisz że podobają ci się najbardziej obrzezane bez skóry?
Myślałem trochę nad tym i nwm czy tego nie zrobię.
Tak wgl nie uważasz że penis nie musi być idealny,kobiety maja przeróżne kształty wagin i moim zdaniem różnica między penisami jest mała bo może być więcej skóry mniej albo wgl a waginy jedna maja różne kształty,wklęsłe,wypukłe itp.
Podsumowując ogólnie o co mi chodzi ja mam dziewczynę i jej mój penis nie przeszkadza(przynajmniej nic nie mówi o tym)więc czy ma sens coś zmieniać?chyba nie

Podoba mi się penis wycięty na zero.
Nie, nie masz sensu niczego zmieniać, ponieważ nie ma żadnych wskazań medycznych.
Możesz jedynie to zrobić ze względów estetycznych, jeśli w ogóle penis z całkowicie napiętą skórą Ci się podoba, jak mi.
Jeśli masz dziewczynę i jest OK, to w ogóle bez sensu poruszać temat, bo jesteś w związku z akceptacją takiego Ciebie, jakim jesteś.
Plusem wycięcia byłby wygląd, zakładając, że Ci się podoba, natomiast minusem kilka tysięcy w plecy, bo zrobisz coś, czego zasadniczo robić nie musisz.