• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zarost i owłosienie

Krystian001

New member
Cześć mam dość wstydliwy problem, jak byłem młody pojawił mi się pierwszy zarost i ludzie ze szkoły to komentowali i w końcu pierwszy raz się ogoliłem, od tamtej pory mam duży wstyd na tym punkcie, wchodząc nawet do sklepu wstydzę się wybierać maszynki do golenia i zawsze patrzę, żeby nikogo nie było. Chciałbym zapuścić zarost ale mam z tyłu głowy że ktoś to skomentuje (po prostu zauważy zmianę, że zawsze na zero a teraz z zarostem) nawet jak ktoś ze znajomych się mnie zapyta jak często się golę to mnie to wprawia w ogromny stres, to samo dotyczy się ciała.
bez ogolonych pach i brzucha nie jestem w stanie iść ze znajomymi na basen.
czy ktoś miał podobny problem? :(

mam 23 lata

Dawid88

Active member
Każdy mógł spotkać się w życiu szkolnym z wyśmiania z różnych błahych powodów. Nie możesz tak się podporządkowywać opiniom innych ludzi. Zresztą dzisiaj to już nikogo nie obchodzi czy masz zarost czy nie. Jesteś dorosłym facetem. To normalne, że go masz i że chcąc się ogolić kupujesz maszynki nożyki żel piankę itd. Chcesz mieć zarost to go miej. I uwierz, że gdy robisz zakupy nikogo to nie obchodzi co masz w koszyku.

olekf646

Active member
Gościu,masz 23 lata więc jesteś już facetem i zarost to wielki atut bo wyglądasz męsko,a pie..lenie idiotów olewaj,są zazdrośni że im nie rośnie,miałem podobnie jak brodę zapuściłem w wieku 21 lat,inni byli goli jak dzieci dalej,więc ja bym się cieszył że masz zarost,a nie jakieś kłaczki jak bobas,maszynek nie kupuj jeśli chcesz brodę zapuścić,kup sobie dobry trymer,albo maszynkę do włosów klasyczną i naucz się dobrze modelować zarost,tylko ci to doda męskości

DarQ

Member
Powiedziałbym, że masz zaburzoną samoocenę, przerz co ulegasz wpływom innych i nie masz własnego zdania o sobie. Powinienes przestać przejmować się co inni myślą o Tobie i zacząć żyć własnym życiem, lecz zapewne dla Ciebie to trudna sprawa, dlatego polecam to, co kolega wyżej.