Witam,
Nie wiem czy otwarłem temat w dobrej kategorii no ale..
Mam pytanie odnośnie zabiegu stulejki ew. plastyki napletka.
Czy ten zabieg podlega ubezpieczeniu w towarzystwie ubezpieczeniowym?
Obecnie jestem ubezpieczony w dwóch towarzystwach, są to ubezpieczenia grupowe.
W warunkach ubezpieczenia w PZU mam podane, że odszkodowaniu podlegają operację chirurgiczne w zależności od klasy.
Jest tam podpunkt "operacja napletka" - klasa III.
Natomiast w Warcie mam to bardziej ogólnie "operacje męskich narządów płciowych"
Moje pytanie brzmi, czy zabieg stulejki podlega odszkodowaniu z tytułu ubezpieczenia grupowego ?
Nie powiem, że jest to mało ważne, bo w przypadku odszkodowania zdecydowanie łatwiej będzie mi wybrać zabieg prywatny który w dobrej klinice kosztuje około 1000zł.
Przejrzałem forum i za bardzo nikt się nie wypowiedział w tym temacie..więc może być tak, że nie mam możliwości odszkodowania za ten zabieg..
Proszę o informację
Pozdrawiam
Tomek
Nie wiem czy otwarłem temat w dobrej kategorii no ale..
Mam pytanie odnośnie zabiegu stulejki ew. plastyki napletka.
Czy ten zabieg podlega ubezpieczeniu w towarzystwie ubezpieczeniowym?
Obecnie jestem ubezpieczony w dwóch towarzystwach, są to ubezpieczenia grupowe.
W warunkach ubezpieczenia w PZU mam podane, że odszkodowaniu podlegają operację chirurgiczne w zależności od klasy.
Jest tam podpunkt "operacja napletka" - klasa III.
Natomiast w Warcie mam to bardziej ogólnie "operacje męskich narządów płciowych"
Moje pytanie brzmi, czy zabieg stulejki podlega odszkodowaniu z tytułu ubezpieczenia grupowego ?
Nie powiem, że jest to mało ważne, bo w przypadku odszkodowania zdecydowanie łatwiej będzie mi wybrać zabieg prywatny który w dobrej klinice kosztuje około 1000zł.
Przejrzałem forum i za bardzo nikt się nie wypowiedział w tym temacie..więc może być tak, że nie mam możliwości odszkodowania za ten zabieg..
Proszę o informację
Pozdrawiam
Tomek