• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka?

Koy

New member
Witam, zaznaczę, że pierwszy raz piszę o swoich problemach na tego typu forach. Problem u mnie jest następujący. Już kilka lat temu zacząłem interesować się swoim przyrodzeniem, zaczęła się masturbacja i takie tam. Zawsze miałem jednak problem ze ściągnięciem napletka - poczytałem o tym i stwierdziłem, że mogę mieć stulejkę. Starałem się jednak rozciągnąć skórę napletka, aby schodził bez problemu, w końcu nie trzeba od razu sięgać po zabieg. Postępy jakieś są - próbowałem ściągać go w ciepłej wodzie, w stanie spoczynku schodzi cały, a podczas erekcji jakoś większa połowa. Później odczuwam już taki nieprzyjemny ból. Parę razy udało się go ściągnąć dalej, ale musiałem szybko naciągać go z powrotem, ponieważ ból się nasilał. Warto zaznaczyć, że na sucho nie ściągam go aż tyle jak pod wodą.
Do tego wszystkiego dochodzi ból podczas dotyku. Zdaję sobie sprawę z tego, że skóra żołędzia jest delikatna i wrażliwa na dotyk, ale czy każdy tak miał? Unikam dotykania, ponieważ ból niweluje podniecenie i erekcję. O higienę staram się dbać podczas mycia i ściągania napletka, ale udaje mi się to tylko podczas spoczynku, ponieważ tak jak wcześniej pisałem, w fazie wzwodu napletek nie schodzi cały.
Udałem się więc do urologa z nadzieją na to, że po zabiegu problem z wąskim napletkiem zniknie. Niestety, lekarz powiedział mi, że on tam nie widzi typowej stulejki i nie podejmie się żadnego zabiegu. Powiedział, że skóra napletka jest elastyczna i trzeba ją stymulować. Na ból podczas dotykania nic nie poradził, ponieważ nie potrafi stwierdzić, co to za ból.
Mam w planach szukać innego urologa, ale najpierw chciałem zasięgnąć czyjejś rady. Czy ten lekarz miał rację i nie mam stulejki? Cały czas staram się rozciągać napletek, ale nie wiem, jak powinienem sobie radzić z moim problemem. Mam go ściągać na przymus, żeby były widoczne jakieś postępy i skóra coraz bardziej się rozciągała? Czy na wrażliwego żołędzia pomoże polewanie go strumieniem ze słuchawki od prysznica? A może jesteście w stanie polecić jakieś maści, albo maczanie penisa w jakichś ziołach albo naparach? Czy uważacie, że tamten lekarz się mylił i powinienem szukać pomocy u innego urologa? Każda na wagę złota, chciałbym jak najszybciej uporać się z moim problemem.

EjBar

New member
jesli lekarz ci powiedzial ze skora jest elastyczna i jest szansa poprawy bez zabiegu to cwicz
nie sciągaj na sile podczas wzwodu bo mozesz dostac załupka ale rozciągaj te skóre jak najczesciej