• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stapler / laser na NFZ?

Witajcie.
Wiele osób wycina się całkowicie dla np. higieny czy fajnego wyglądu, bo dla przykładu według mnie obrzezany do zera penis wygląd super.
W związku z powyższym, takie osoby chodzą prywatnie, natomiast ja chciałbym się dowiedzieć czy i gdzie (ja Lublin) w okolicy lub poza nią, jakakolwiek placówka wykonuje zabieg czymś innym, niż skalpel, tzn. staplerem lub laserem na NFZ.
Pytam, ponieważ sądzę, że mam wskazania do takiego zabiegu i z uwagi na moje zmagania z urologami, mógłbym takie skierowanie na NFZ uzyskać, ale skalpel mnie nie interesuje.
Miałem zwykłe usunięcie stulejki w wieku 18 lat (obecnie 37) i po pierwsze linia nie jest równiutka, po drugie dwie powyższe metody po prostu szybciej się goją.
Brałbym pod uwagę wycięcie do zera, aby wskoczyć z kwestią higieny na inny level :D
Dziękuje za wszystkie informacje, jeśli ktoś takie posiada lub słyszał o takich miejscach ;)

pbsot

Active member
Ile czasu jeszcze będziesz rozkminiał w takim tempie to do 50 tego nie zrobisz , jedź do specjalisty i zrób z tym w końcu porządek chłopie

MichałSz

New member
Nie wiem czy na NFZ zrobią Ci inaczej niż skalpelem, wiesz że jadą po kosztach ale tak jak przedmówca pisze zamiast się zastanawiać podzwoń, pojeździj popytaj i nie trać czasu

pbsot

Active member
Moim zdaniem jak kolega nie chce płacić to musi się pogodzić z tym że na NFZ zrobią mu taką metodą jaką robią i obstawiam że nie będzie miał nic do gadania .
Ale zastanawia mnie czy nie jest jakimś trollem , z tego co wiem to od kilku lat wypisuje to głupoty i zadaje milion głupich pytań zamiast isc i załatwiać sprawę jak prawdziwy facet .

Btw , jak chcesz poprawić starą bliznę to tylko ktoś z topki z forum bo inaczej to możesz tak trafić że będziesz miał jeszcze gorszą bliznę niż po poprzednim zabiegu

Ile czasu jeszcze będziesz rozkminiał w takim tempie to do 50 tego nie zrobisz , jedź do specjalisty i zrób z tym w końcu porządek chłopie
Do tej pory robiłem wszystko, co możliwe na miejscu w Lublinie i ostatnią wizytę miałem 5 maja - cystoskopię giętką, więc nie pisz fazmazonów, że niczego nie robię, ponieważ przez wiele lat robiłem bardzo dużo, natomiast kwestia oczekiwania na wizyty (ostatnia 3 miesiące - prywatna) wydłużyła całość wizyt.
Dopiero teraz biorę pod uwagę konsultację u Pani Chomicz odnośnie powiększenia ujścia cewki (skoro tak mnie oceniłeś, pewnie znasz mój przypadek) lub obrzezanie do zera również u niej.